Händelserik dag...

Först och främst måste jag ju hylla min mamma så här på mors dag...
Du är världens bästa!! <3



Efter stallet imorse, tog vi de lugnt hemma ett par timmar.. Sen drog vi till Veda och kikade på Lag SM i dressyr mm.. Otroligt fina hästar måste jag säga, och kalas väder.. Snacka om att dem haft tur hela helgen, med tanke på de var utomhus... De roliga med de, var att en gammal granne till oss, vars ponny jag red ibland när jag var mindre.. Hon var där med en av sina hästar och tävlade. Hon ledde när vi åkte, vet dock ej hur de slutade.. För vi åkte ju hem för att se travet idag...

Elitloppet 2009


Idag avgjordes ju nämligen Elitloppet.. Och gissa om många hästar "floppade" som var vinnar tippade.. Dem försvann redan i försöken.. Men dem svenska hästarna var riktigt bra i år. I kanon form och visade att även vi kan. Otroligt kul,,
Vann hela skiten gjorde iag Åke Svanstedt och Torvald Palema.. Kul för han efter allt som varit runt han på sista tiden..
Men visst jag hade hoppats på Jaded eller Triton Sund. Alltid kul att se känslostormarna från tränarn Stefan Hultman. =)


( Hultmans känslostorm )



( Ina & Phoebe )

Sen efter vi sett klart på de, bar de av upp till stallet för att plocka in alla hästar..
Och dem stod verkligen och ville komma in, tror dem är rätt slitna av värmen dem med..
Suppens medryttare var där och skulle precis börja rida på volten. Idag stod hoppning på schemat.. Och shit va duktiga dem blviit. Så kul att se. Inte fy skam av en före detta travare att ta 85cm på typ 4-5 gången man ser bommar liksom..  Även mamma testade att hoppa med henne, de var dock ej lika vackert :P.. Hehe men de var ju ett tag sedan mamma höll på med hoppning dock.. Så sits mm, kommer nog tillbaka med lite träning.. =)
Pysslade om Ina lite med, hon hade blivit biten på halsen av knott mm, så smorde in henne och satte på ny spray.. Ja sen prövade jag hennes nya saker med. Både tränset och förbygeln passade, hon var så fin i de.. Kommer nog en bild på de en annan dag =)..

Jo just de, pratade med Sandra idag med. Hon ska ju komma över och rida med oss nån helg, och vi bestämde i helgen som kommer. De ska bli kul, de var ju ett tags en liksom.. Inte gjort de sen hon flyttade Aspan i januari.. Men nu så..

Nej nu ska jag ta och göra lite annat..
Lite seg efter all sol idag...

Hugs and Kisses

Solen är tillbaka..



Satan va nice, nu är solen tillbaka.. Blir njuta hela dagen och försöka bli lite brunare.. =)
Precis varit upp och fodrat och släppt ut hästarna, de gick bara bra.. Så söta så.. Lite liv på Chili och Ina, men dem två ska nog ej stå bredvid varandra tyvärr..
Men vi ska ju ha möte idag, får se vad vi kommer fram till och om Chilis ägare kommer att förstå eller om de blir sura miner.. Vi har absolut inget emot henne eller hennes häst, men de funkar inte som vi har de just nu liksom..
Aja nog snackat om det nu...
Så skönt att se att Ina, Suppen och Fortuna funkade direkt ihop. Släpptes ihop i förrgår liksom.. Idag stod Ina och Fortuna och delade höhög till och med.. Nice nice

  
                                          Fortuna, Ina & Suppen..

Tror jag ska plocka lite här hemma eller kanske spela lite. Sen är de ju dags att åka upp till hästarna igen. Får se om Ina är ohalt sen, eller om de ser ut som igår när hon rört sig ett tag i hagen..
Hoppas på ohalt, då tar jag en tur i skogen med henne, så hon får röra lite på sig i de vackra vädret..=)

Hugs and Kisses

Suck...

Ina fick ingen motion idag, hon markerade lite på bakbenet som hon fick sparken på igår. Så idag fick hon bara gå i hagen, och sen massage och liniment.. Hoppas på att hon ska vara lite bättre imorgon, men hon får nog vila imorrn med. Tror de är bäst.. =)

Annars så har vi "problemet" Chili.. Hon och Ina har ju funkat kanon ihop i hagen, vad jag sett... Men både mamma och Linda (grannen) tycker att Chili vart dum mot Ina.. Och jag har ju ej velat se de, för tyckt synd om Chili om hon ej ska få gå med någon.. Jag har ju sett massa små revor och så på Ina. Men de är ju bara att inse att efter sparken igår, så får nog Chili gå ensam.. De är andra hästen som står halt efter en spark av henne.. *suck*
Iaf så har ju Ina bitit mm i väggen mot Chili, och de är ju för Chili ej lämnar henne ifred. Då Ina ställer sig för att vila lita.. Så nu ska vi flytta om i stallet med, så att Ina får Zetors gamla box. Och kan stå och sova i lugn och ro.. Men vart vi ställer Chili de vet jag inte, för hon sparkar ju och biter i väggarna.. Kanske blir bättre om hon får stå mer ifred.. Vi får se hur vi gör... Och Chili är mycket lugnare och mer avslappnad i hagen när hon går ensam, än när hon har kompisar..

Sen har vi mitt eget liv då.. Vet inte alls vad jag tycker om de just nu.. Känns som man är rätt "bortglömd" numera. Och att andra saker hela tiden kommer före.. Och sen ska vi ju inte prata om "livet" hos mamma och dem.. Dem tjaffsar om strunt saker hela tiden.. Ibland kan man undra varför dem är tillsammans.. Vad de är som håller ihop dem, för de verkar inte som de finns mycket kärlek mellan dem.. Men men de är ju ej min sak att lägga mig i det liksom...

Nej nu ska jag ta och fixa lite här hemma, sen ska jag sova.. Är så less just nu så jag spyr på allt!!

Hugs And Kisses


Regn, regn och mera regn...



Idag är de inge kul väder alls.. Det regnar, och de verkar ju ej vilja sluta heller.. Visst de är bara morgon än, men det kommer nog hålla i sig hela dagen skulle jag tro.
Fördelen med detta skit väder, de är väl att gräs och så börjar växa igen. Och då blir hästarna glad, ännu mera gräs till betet.. Sen blev ju hästarna maskade igår, så man behöver ju ej ha dåligt samvete för att man ej motionerar dem idag liksom.. Så de är skönt!
Jag undrar om de kommer att bli åska och så med? Hoppas inte...



Idag åkte Nesz tillbaka till "ridskolan" måste säga de är skönt. Han har varit en "odåga" sista tiden, rymt ur hagarna mm.
Så jag och mamma hjälpte dem att lasta honom nu på morgonen. Han skötte sig riktigt bra måste jag säga, visst vi fick ta lina och sen täcka över huvudet på honom.. Men de gick bra, då gick han på rätt så lätt..
Men de var inge kul stå i regn och lasta häst.. usch va blöt man blev..

Jag mockade och gjorde klart allt annat i stallet nu på morgonen med, så nu är de bara insläppet kvar sen.. Lär nog bli lite tidigare om de är sånt här väder hela dagen. Inte för att dem lider av de, men rätt skönt att komma in då med..
Får se om jag kanske longerar Ina med, hon har ej gjort de på typ 1 vecka nu så. Eller så får hon vila med dem andra, hon är ju dock ej maskad. För hon var det när vi hämtade henne. Men kan vara rätt mysigt att vara ledig en dag för henne med skulle jag tro..

Igår red mamma och jag ut direkt på morgonen. Hade bestämt med Lotta som äger Ina. Att vi skulle rida förbi, och de gjorde vi och de gick bara bra. Men satan va de blåste måste. Och tjejerna såg lite "spöken" och så.
Lotta hade fått flera föl nu, varav vissa nordsvenskar, och gissa om dem var söta..
Iaf så på vägen hem, så tog vi en sväng ut på deras äng. Och Ina fick för första gången se hinder, och gå lite över dem och så.. Och de gick bara bra, hon är lugnet själv när det kommer till nya saker. Man kan verkligen lita på henne. Hon skulle aldrig kasta sig mm.. Visst hon kan bli lite sur om man ska stå still länge och så, men de går rätt bra de med nu.
Iaf så på vägen hem skulle vi trava över ena ängen, och jag fick äntligen över Ina i galopp.. WOHOO!!!
Så nu ska vi allt finslipa på den detaljen kan jag lova.. =)

Nej nu ska jag ta och plocka lite hemma och så..
Ha en bra dag i regnet..

Hugs and Kisses

Sol & varmt..=)



Igår fyllde Ina 9 år, min söta lilla häst..
Hon är så go!! Mamma och jag red ut en sväng på henne och Suppen, och tror att Ina tyckte de var himla mysigt. För hon hade mycket spring i benen och var pigg och glad.. Hon fick lite extra godis igår med, såklart.. Men ingen present, men den kommer när sakerna från Börjes anländer.. =) Så de är ej så jag glömde köpa något till henne ..*hehe*

Iaf så var de sjukt varmt igår, man riktigt njöt av de underbara vädret.. Men gissa om man var trött när kvällen kom.. Solen tar på en om man säger så... =)
Fint väder idag med, men de känns inte alls lika varmt som igår.. Men de kan ju vara för att de fläktar mera ute..
Jag och min lilla vovve tog moppen upp till stallet imorse med. ( Gjorde så även igår). Och morgonfodrade och släppte ut hästarna.. Dem slapp sin flugtäcken idag, kan vara skönt för dem.. =)
Ska rida Ina senare idag, får se vad de blir för tur.. Men antagligen rider jag ut, så trist sitta och nöta på volten..
Den använder jag när vi longerar istället.. =)


Sen måste jag ju bara gratta Jespers hund tjej Minja, hon fyller 1 år idag.. Nu börjar hon bli stor tjej..=)
Gratts grattis!!

Nej nu ska jag betala räkningar och sen åka och handla hundmat mm..
Ha en bra dag i solen alla.. <3

Hugs And Kisses


Konstigt väder idag...



Varit i stallet och fixat och donat.. Suppen och Fortuna är så söta, står rätt ofta och kliar varandra..
De gör även Ina och Chili, men dem hinner man aldrig ta kort på. För Ina blir så nyfiken så fort man kommer nära, och kommer direkt till staketet.. Hehe...
Nästa helg ska dem släppas på betet, vi ska testa se omd e går att alla går ihop, stor hage. Så dem behöver liksom ej stå på varandra och trycka.. Men jag hoppas att de går bra, vore så skönt..=)
Ina fick vila idag, hon hade kutat rätt bra medans Linda red Chili. Så jag valde vila henne..
Hon fick en borst bara idag.. Men de lider hon ej av så...


( Phoebe & Texas på grönbete )


Kanon väder blev de till slut iaf.. Vart mulet och sol om vartannat hela dagen.. Känts som de ska bli åska, haft huvudvärk i stort sett hela dagen. Men nu äntligen så vart de sol och varmt och huvudvärken är borta..=)
Mamma håller på med middagen och själv tar man de bara lugnt..

Hugs And Kisses.



Shoppat mm..


Idag så har man vart till Hööks och Horze då.. Jessie skulle få en väst och lite annat av sin far.. Så passade jag på att köpa lite saker till Ina med.. =) Nytt shabrak och lite annat..

Efter de så tog ja moppen upp till stallet, Phoebe åkte med mig.. Hon är så go denna lilla hund.. Så lätt att ha med sig överallt.. Hon finner sig i allt, bara hon får följa med matte..  Iaf så kom Jessie upp sen med, Figge körde upp henne. Och våra nya saker.. Sen mockade vi och fixade.. Mamma kom upp sen med, för vi hade ej tänkt rida.. Men sen bestämde vi oss för de iaf.. Så mamma tog med Phoebe hem och vi red ut.. Gick bra och de var en riktigt mysig tur måste jag säga..

Cissi skulle ja tömkört Fortuna lite. Men tyvärr hade hon trampat sig i hagen, så hon markerade lite.. Så de blev vila för henne, och Cissi skulle kolla henne imorgon bitti igen.. De är hon som har utsläppet och så.. Och förhoppningsvis är hon ohalt då Fortuna, så dem kan åka och starta i hoppningen imorgon som de är tänkt.. Jag håller tummarna iaf..=)

Ikväll så lagade jag och Jessie middagen. Till mig, henne och Robin.. De blev Taco.. Mamma och Figge åkte ju in till stan ihop med Bjarne och hans tjej.. Hoppas att dem får de trevligt.. Lite avis får man nog allt säga, vill med gå ut och äta gott mm.. Men iaf så fick vi god mat vi med, och sen har vi legat i soffan och kikat tv..=)

Gun-Marie kom förbi med, hämtade hem Penny.. Lite tomt utan henne måste jag säga, märks att hon är borta.. Man har liksom vant sig med att ha henne och Phoebe runt benen.. Men nu har lilla Phoebe sin matte för sig själv igen.. Och hon verkar ej klaga, även om jag tror att hon med kommer sakna Penny..  Men samtidigt så njuter nog Phoebe av att slippa dela sin mattes tid med någon. Och sängen mm.. Hehe... Hon har legat och myst bredvid mig i soffan hela kvällen den lilla prinsessan.. Så söööt!


( Phoebe myser i soffan )


Tänkte snart gå och sova.. As trött, vilket jag numera är varje kväll.. De är de sköna med att komma upp på morgonen, att man kommer i säng skapligt på kvällen.. Istället för att sitta uppe halva natten och sova halva dagarna..
Jo, så blev vi av med dem sista platserna i stallet idag med.. Nice nice.. Så from 1 aug så är vi 11 hästar i stallet, mysigt.. Anders som äger stället började dock snacka om att vi ev ska hyra ut nr 12 med nu, så isf finns de en plats till.. Men de ska nog ej vara några problem att hyra ut den med så.. =)

Nej nu ska jag kika runt lite, sen bädda ner mig i soffan.. Ska upp skapligt och motionera Ina...

Hugs And Kisses

Wohoo den funkar igen!!


Jaha denna dag snart över då.. Satan va jag fryser måste jag säga.. Undra om man håller på att bli lite sjuk kanske?...
Iaf så kom jag och mamma precis hem från Linda och dem.. Hennes kille Daniel tog ju hem min moped idag, och nu var den lagad..=) De var bara nån slang som lossnat och så.. Så nu går den som en klocka igen.. Så skönt.. Nu kan jag komma och gå som jag vill, kan åka över en sväng till hjärtat mitt om jag vill, eller ta en sväng till stallet om ja känner för de.. Oavsett så är de så SKÖNT!! Nu är jag lite mer fri om man säger så. Vet att jag egentligen borde ha körkort som är 27 år, men de har inte varit något som jag prioriterat att lägga pengar på.. Aldrig varit i behov av de liksom.. Men men de kommer de med.. Just nu får moped duga, och den är billig i bensin med så =)..
Dock kräver den en tvätt imorgon, lite full av pollen och dammig.. Men snart är den ren och fin igen..

Idag så var Jessie med mig i stallet och hade utsläpp och så.. De gick prima som alltid.. Rätt mysigt att vara där uppe och pyssla mm.. Vi fixade iordning på loftet, bytte vatten i hagarna, mockade, gjorde iordning all mat mm.. Ja så smörjde vi upp allt läder med.. Även mamma kom upp senare och hjälpte till hon med.. Vid typ 11 åkte vi hem en sväng, slappade och så..
Sen bar de av upp till stalelt igen. Tanken var att jag skulle longera, men fick sug att rida.. Så jag tog in och sadlade min donna ochJessie haka på med Suppen.. Så tog vi en sväng i skogen, de var riktigt mysigt.. Och detta var verkligen skogstur i all bemärkelse.. Över stockar och sten, genom granar, över diken.. Men trevligt hade vi och hästarna fick lyfta på fötterna för att ej trampa fel eller snubbla.. Så de var lite nyttigt med..
Detta var ju första uteritten för Jessie med, sen hon gick omkull med Suppen i vintras. Så de var skönt att se att de gick bra och att oron la sig... =) Hon ska haka på ut imorgon med, om de nu ej skulle vara så att de öser ner.. För då är de inge kul att rida alls. Är de som idag, lite duggregn då gör de inget.. Men ingen lust att bli genomblöt för att motionera hästen... Men vi får se, hoppas på väder som gör man kan rida en sväng...

Pratade med mitt hjärta nyss med, han hade målat och fixat hemma.. Så nu börjar de snart bli klart. Bra de, för nu har vi sovit utan varandra tillräckligt tycker jag!! Hehe...
Saknar somna med dig bredvid mig ju.. =)

Nej nu ska jag ta en dusch, skulle gjort de för ett tag sen. Men Linda och Daniel ringde och sa att moppen var klar, så vi åkte dit och fika och så.. Så allt blev lite försjutet om man säger så =)...

Hugs And Kisses

Hade lite trist...

Här nedan kommer en liten lista jag tog från "bonus" syrrans blogg..
Dock med mina egna svar så klart..

Nämn något som gjorde dig glad igår: Umgicks med min pojkvän =)..

Vad gjorde du kl 8 imorse: Mockade skit..

Vad gjorde du för 15 min sedan: Hjälpte mamma förbereda lasagnen..

Det sista du sa högt:
  Hur ska jag göra nu?

Det senaste någon sa till dig:
  Du har i mjölken och vattnet..

Vad har du druckit idag:  Cola, mjälk och vatten..

Vad var det senaste du åt: Två smörgåsar..

Vad var det senaste du köpte:  Cigg..

Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit..

Vad är det för väder hos dig nu:  Regn & mulet..=(

Godaste glassmaken:
  Choklad..

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Absolut!

Sover du tungt:
  Hmm ja de gör jag..

Drömmer du mardrömmar:
  Kan hända, men ej allt för ofta..

Trivs du med ditt jobb:
  Klart man gör, eller?

Favoritklädsel:  Linne & mjukisbyxer..

Favoritlåt just nu:   Lady Gaga - Eh Eh ( Nothing Else I Can Say)


         Vad ser du om du tittar till höger:  Min bokhylla, fylld med dvd:s och böcker..

 Vad gör dig glad just nu:
  Min Älskling..


   Vad ska du göra härnäst:  Ta en dusch..


Höger eller vänsterhänt: Höger


Humör just nu: Glad, lycklig.. =)


Favoritgodis:  Lakrits..


Kläder just nu:  Militärfärgade mjukisbyxer och brunt linne och en hood tröja..


Sommarplaner:  Rida, vara med med Jesper och familjen..

Hur många kuddar sover du med: 2st, men har fler i sängen..

Spelar du något instrument:  Nej de kan jag ej påstå, men har spelat blockfläjt.. HAHA


Morgon eller nattmänniska:  Både och..

Vad är viktigast för dig: Min familj..


Är du kittlig: HAHA absolut, vore lögn svara nej..


Snarkar du: Hmm jo de kan visst hända sägs de, inget jag tror på dock .. *visslar*


Stjärntecken: Oxe..


Äckligaste insekten: Ja du. Antagligen nån larv aktig sak.. =)


Längtar du mest efter just nu: Jesper..

Hugs And Kisses


Lite tankar...



Jag har  funderat på det här med vänskap och vad den betyder för oss. Jag undrar om någon kan svara på vad vänskap är egentligen... Jag har en tendens att tro så gott om alla, tills jag får kastat i ansiktet att så ej är fallet.. En person eller de är flera, har gjort ett stort hål i mig.. Anklagat, spottat och fräst. Men hela tiden enbart sagt att allt är mitt fel! Hallå liksom, hur jävla självgod är man inte om man själv tror att man aldrig kan göra fel och misstag? INGEN är så perfekt. Och numera vet jag så mycket som gör att jag börjat tvivla på min egen förmåga. Förmågan att bedömma människor, om de är riktiga vänner, eller rent ut sagt idioter. Jag säger inte nu inte alls att jag ej gjort massa fel heller, men jag står för dem. Jag kan erkänna mina fel och brister. Tror absolut inte att jag är PERFEKT!
Så less på att hela tiden få höra nya saker i detta "ärende", fattar ej att folk bara orkar. Har dem inget eget liv?? Jag menar de ska ju vara så bra och bla bla bla.. Svårt tro de, måste jag säga..

Mina närmaste kommer alltid att finnas där har jag insett. Vi har utvecklat en djup relation som sträcker sig så långt att vi inte behöver be varandra om ursäkt utan kan läsa det i varandras ögon. Denna sjukdom har tagit mycket från mig, men de som står kvar och tror på mig är de som känner mig bäst. De älskar mig trots alla mina brister och de förstår sig på mig, till en viss grad självklart. Och dem vänder ej ryggen bara för att jag säger min åsikt, mina tankar mm.. Och dem står alla även för vad dem säger/sagt.


Jag gjorde en människa illa, det var inte meningen och jag är väldigt ledsen för det. Nu känns det som en klyfta har skapats mellan oss och de känns så fel. Nu när man vet den egentliga anledningen till det. Visst jag kommer att ha svårt att släppa in dig till fullo i mitt liv igen. Men anser att du är värd chansen, borde ej ha lyssnat på vad som sas. Borde ha vetat bättre. Borde ej dömt dig på andras ord..


Men brukar det inte vara så att vi försöker skjuta människor ifrån oss som har förmågan att såra oss? Fick frågan av en vän som anförtrodde sin mörka hemlighet till mig; "om det skulle skita sig mellan oss, kommer du fortfarande behålla denna information för dig själv?". Självklart att jag kommer det, denna hemlighet kommer ingen få veta, för om vi skulle gå skilda vägar ska ändå alla hemligheter bevaras.  Och de innebär ej att "skitsnack" ej kommer att komma fram. För anser jag att de du säger är fel mot en annan vän, då öppnar jag munnen och talar om de för personen i fråga. Även om de inser att jag förlorar er båda. Men jag tänker ALDRIG mer sitta och lyssna på två olika såkallade vänner, som kastar skit mm om varandra till mig. Och sen ej säga de. Anser att kan du ej stå för de du säger/sagt, va hellre tyst.
Jag har alltid funderat på varför jag ej gillat umgås med för månag tjejer. Och jag vet svaret och har väl alltid vetat de innerst inne. Tjejer gör inget annat än smutskastar varann och ska framstå som bättre hela tiden. Men jag trodde aldrig att två "äldre" vänner, kunde snacka så mycket skit om varandra. De gör att man skräms lite för att ha vänner. Men antar att de mest handlar om avundsjuka, och rädd att bli "nr 2". Att man hela tiden vill komma i första hand och hela tiden få bekräftelse.. Suck man blir trött bara man tänker på de..

Jag förstår någonstans att människor är så pass paranoida och att man inte litar på någon i dagens samhälle, vi tävlar ju konstant mot varandra. Tjejer speciellt, trycker alltid ner varandra för att få sig själva att må bättre. Ju mer man får reda på om sin motståndare desto mer skada kan man göra. Makten kommer att dominera hos den person som sitter på mest information. Vilket är skrämmande, vilka ska man våga släppa in? Vilka är egentligen ens vänner och skulle aldrig välja att ta den informationen för att såra dig? Vilka kommer alltid att finnas vid ens sida?
Hur vet man allt detta??




Sen har vi ju detta med kärlek med. Hur vet man att man kan lita på personen fullt ut?? Kan man nånsin veta de?  Jag har haft min del av otrohet, lögner mm.. Hur vet man att de ej blir så igen? Och hur ska man våga ge sitt hjärta till en person, med risk för att få de krossat igen. Många frågor som man nog aldrig kan få direkta svar på. Utan man får ta chansen liksom, med risk för att bli sårad. Man måste helt enkelt våga för att vinna!! 
Det gäller ju bara att våga släppa in en ny person, våga vara sig själv och acceptera hur den andra är. Inte ställa massa krav och bara gå runt och tro att allt kommer hända igen. Man kan inte dömma alla, bara för att en sårat dig.
Iaf så tror jag, eller de känns som.. Att jag har hittat Mr Right. Visst tycker vi olika och vi kan med ha "heta" diskusioner, men tror att de är bra med. Tror att för att de ska funka bäst, så ska man vara lite "olika", inte varandras "spegelbilder" liksom.. Vore nog trist i längden. Och jag måste säga att jag har en kille, som hjälper till hemma, han fixar och donar. Ligger inte bara i soffan hela kvällen, bara för att han jobbat. Han hjälper till i vardagen liksom, även om han är trött. Han säger inte "sen" eller kan inte du göra de? Han ser inte mig som ett hembiträde, bara för att jag är hemma.Vilket jag är så tacksam för.. Puss på dig hjärtat, tycker så mycket om dig..


Hehe ja de var en del av de som snurrar i min skalle..  Kanske lite tjatigt och så, men de är valfritt att läsa så..

Hugs And Kisses


Kaos!!!

De var vad de blev i stallet när vi var upp.. Satans skit ponny!!! De är Linda och deras foderponny jag pratar om. Suck suck suck.. Han rymde igår en sväng, och så även idag.. Och inte har han den minsta respekt för människor heller.. Men iaf så for han in i Inas och Chilis hage, och gissa om de blev fart på dem.. Full sken galopp, runt och runt.. Men till slut fick vi tag på han, och ja tog in han.. Och som straff skulle han få motionera lite.. Vilket denna häst hatar, så för honom är de ett straff.. ( sen kan ju jag nada, så de är nog ett straff umgås med mig med har jag hört) Men iaf, på med träns och longerlina och upp på volten gick vi.. Han streta och sparka och ville mest bara fly.. Och efter 10 min var mina armar som "spagetti".. Så mamma skulle ta över ett tag, och de gick rätt bra.. Men helt plötsligt exploderar han igen, och drar med sig mamma.. Ner föär slänten drog han och mamma var tvungen släppa.. Och iväg i full galopp, och rakt genom grinden och in till Ina och Chili en gång till.. Suck...
De var bara att än en gång fånga in han och då blev de stallet för han.. Eftersom han ska åka om en vecka, och han vägrar stanna i sin hage numera.. Så kommer han få gå i en annan, endast när vi är där.. Så han ej rymmer in till Ina och Chili när ingen finns där.. Vill ej att nån av dem ska bli skadade..

Ina fick vila idag, då hon sprang som en galning i hagen, när Nesz höll på.. Så tyckte hon kunde få ta de lugnt och så.. Rider henne imorgon förmiddag istället, när man mockat och så...

Louise och Anna var här precis. Hämtade lite pckning mm till Louise och Jörgen.. Dem ska nämligen tälta och så i helgen hela gänget.. Mysigt måste jag säga... =)
De var kul att träffa Anna, även hennes dotter Amelia var med.. Ej sett henne irl om man säger så, så de var kul.. Men shit va lik hon är sin far.. Hehe..

Jo just de, var med Jesper till Ikea imorse igen, vi glömde ju lite saker igår.. Så de bar iväg dit idag med, så nu ska allt bara monteras dit och så.. Får se om han är klar till Söndag som han sagt..:P

Nej nu ska jag slappa lite, rätt seg idag.. Sen blir de grillning mm...

Hugs And Kisses

Lååång dag..

Blev rätt lång dag med massor av skoj..
Var i stallet från 7 imorse till c:a halv 4... Mockade, gjorde mat mm..
Så tog jag även en tur till Veda och tillbaka, Cissi var med på Fortuna.. Var en mysig tur..
Cissi tog nån galopp och så, men de kan ej Ina än.. Så de blev trav i 300 för henne.. Haha..
Försökte få över henne i galopp med, men satan va travsäker hon är.. =)
Min lilla tjej...

Sen så tog jag de lugnt hemma ett tag, sen kom Jesper över..
Han fick låna volvon så han kunde åka till Ikea och införskaffa lite saker till köket.. Jag följde med, man får passa på dem stunder man kan ses just nu liksom.. Hade ju ej sett han på 1 v typ..=)
Var iaf otroligt nice saker som införskaffades, tror de blir kanon snyggt i köket.. Stolt över dig hjärtat som kan fixa så mycket på egen hand..  Puss puss
Tyvärr så glömde vi ena grejen han skulle ha, så han far dit imorgon igen.. Innan han lämnar hem bilen..

Ska väl ta tidig kväll snart, bädda ner mig och kika tv.. Har ju inte utsläppet imorgon, så sköööönt!
Men ska upp mitt på dagen och rida ihop med mamma och sen Maria.. Tjejen som är medryttare på Fortuna.. Lär ju visa henne lite ridväg liksom, då hon ej ridit här än..=)
Så de ska bli trevligt.. Har även hittat lite saker som jag ska beställa till mig och Ina.. Så nu kommer vi bli så fina båda två..=)

Nej nu får de vara färdigskrivet för idag..

Hugs And Kisses

Helt underbar..





Idag var de longering på schemat för Ina.. Vilket jag egentlgen tycker är rätt trist, men ett bar sätt bygga upp sin häst på.. Och hon var som en dröm idag, hon gjorde precis de jag ville.. Så stolt över henne.. Ändå har hon bara gjort detta 5ggr innan liksom, men var så följsam och lyhörd idag.. =)
Idag var de riktigt kul att longera.. Och hon var läcker titta på...





Mamma fick ta longerlinan ett tag, så jag kunde se mer från sidan och lättare ta kort..

  



Jag ser verkligen framför mig hur snygg denna häst kommer att bli, med mer muskler och så.. Iofs är hon rätt snygg redan nu men iaf.. =)

Ikväll så var vi och kika när Cissi och Linda red hopplektion på Upprätta.. Mycket kul att titta på, och man blir ju lite sugen.. Hoppa är liksom aldrig fel, men jag och Ina är ju inte riktigt där om man säger så ..=)
Mamma ska iaf testa med Suppen till hösten, får se hur långt jag och Ina kommit då..

Imorgon ska jag rida ut med Cissi och Fortuna, ska bli trevligt. Visa dem "Veda vägen". Lagon tur för båda hästarna liksom, efter träningen idag.. =)

Nej nu ska jag hoppa in i en dusch, känner sig lite skitig efter en dag i stallet..=)
Så ska jag ringa Jesper sen och se hur de går med slipandet, men de går säkert bra..
Men saknar han ju rätt mycket liksom..

P.s Tack mamma för du fick mig fundera ang Ina, ångrar absolut ej att jag valde att ta henne.. D.S

Hugs And KIsses

Phoebe & Ina...







Mina 2 coola flickor, Phoebe älskar vara i stallet med matte..
Och Ina var rätt skön sitta och ligga på.. *hihi*

Hugs and Kisses

Fodrat & släppt ut..

Sitter och funderar på vad man ska hitta på..
Varit upp och fodrat och släppt ut hästarna.. De gick bara bra.. Gjorde mat och mockade åt dem på en gång, så allt är klart.. Bara att ta in vid 4.. Så ska jag väl göra nått med Ina med, vad får vi se..
Tror mamma var sugen på att rida ut, så vi får se om vi gör de. Eller om dem får vilodag idag bara..
Gått hela helgen och rätt långa turer med, inte för att de var så mycket trav mm.. Men de kan vara skönt för dem med att vara lediga, precis som vi människor tycker ibland..
Cissi som äger Fortuna skickade sms imorse med, och frågade om allt gått bra mm.. Trevligt med folk i stallet som bryr sig mm.. Måste säga att än så länge iaf , så är vi verkligen ett toppen gäng.. Även dem som är på ingång snart..
Så de känns verkligen så bra..

Pratade med uppfödarn till våra hundar för en stund sen med, hon ska ju hämta Penny denna vecka,.. Och de blir på lördag.. Var nån utställning och då passar hon på att hämta henne med.. Tror att Penny har skapligt många valpar i magen, hon är bra rund.. Så börjar hon även sova mer och mer nu.. Så tror att de är rätt jobbigt att bära runt på dem.. =)
Kommer sakna denna lilla hund måste jag erkänna, hon har liksom blivit en i gänget nu.. Men men..

Nu ska jag ta något att äta..

Hugs And Kisses

Mätt & belåten..

Japp nu har jag fått mat i magen.. Mamma körde ner mig, hon är världens bästa.. Oavsett vad nu vissa andra tycker om henne.. Men dem vet nog ej bättre så.. =) Och skiter egentligen i dem med så..
Iaf så var de grymt gott.. *mums* Och tack mamma, love yaa..

Blir nog snart sova för min del, as trött efter helgen som ja skrev i förra inlägget med.. Och så ska man upp tidigt och släppa ut hästarna imorgon med så. Så ska jag passa på att städa lite där uppe med, medans de är lugnt och skönt.. Och sen ska jag nog longera Ina med inspänning, men tänkte att hon skulle få vara ute några timmar innan..

Usch vilken "värk" jag har i magen min.. Samma visa varje månad.... Bläää... Tur man ej har skiten en hel vecka som en del andra, usch usch.. Då hade jag nog dött.. Hehe.. Nej men skämt åsido, inte kul iaf...
Killar var glada ni slipper det!!!

Nej nu ska jag nog rasta doggsen och snart krypa ner för natten.. Längesen jag var så trött som jag är idag..
Men samtidigt skönt att vara de... =)

Hugs And Kisses

Trött, ont & hungrig..

Usch idag är jag trött.. Känns som man hållt igång rätt bra denna helg.. Ej van rida så mycket längre heller.. Men kul har de varit, så skönt se Ina funkar i alla lägen med..

Nu ikväll var vi iväg och kolla på en häst som Linda ev ska ha.. Hon var otroligt söt. Jag fick även testa att rida henne, för Linda ville se henne från sidan.. Och shit vilken mysig galopp hon har!!! Man smälte ganska bra vill jag lova..=)
Linda ska dit en gång till och prova henne, om nån vecka eller så.. Hon verkade gilla henne, vi får se vart de slutar...

Tror att jag ska gå ner till centrum och köpa nån mat.. Orkar ej laga nått.. Figge hade lagat köttbullar och spagetti, men köttbullarna var halvråa, och pastan överkokt.. Ungefär som "tapetklister"..  Den karl eller vad man ska kalla honom, kan fan inte laga mat.. Kan man inte ens laga pasta, då är de kört.. =)

Så har jag fått roliga veckan med.. Suck hatar den.. Men de är ju tyvärr nått vi tjejer får leva med, men blääää.. De är vad jag tycker om den.. Ont har man och man känner sig allmänt ofräsh hela tiden.. *suck*
Sen har jag lite ont i ryggen med, typ under skuldrorna.. Antar att de kommer efter ridiningen eller nått, var ju som sagt sen ett bra tag sen man red så mycket så man gjort dessa dagar.. Men de blir nog bättre med tiden.. =)

Så saknar jag Jesper med, sjukt mycket.. Känns konstigt att ej somna bredvid han och få pussa på han varje dag.. Ej setts sen i onsdags liksom.. Jo en snabbis när vi var över och skrev ut papper då.. Men annars bara via datan och telefonen.. Suck.. Men jag ska nog ta och åka "hem" nån dag..

Nej nu skriker magen min..

Hugs And Kisses

Mysig ridtur..

Kom precis hem från stallet..
Varit på en kanon mysig ridtur med hästarna.. De var jag, mamma, Cissi, Linda.G och Linda.S..
Riktigt mysigt var de att vi blev så många faktiskt, och att de funkade att rida dem ihop. Nice nice..
Ina vart inte alls lika svettig som igår, vilket var skönt.. Hon skötte sig lika bra som igår, hon är för go denna dam alltså..=) Man kan inte annat än tycka om henne.. <3 Jo just de, innan vi red iväg.. Och jag hade suttit upp och stod och väntade på att dem andra skulle bli klara. Ja då ledsna Ina lite, och ville inte alls stå still.. Hon stegrade i protest, så nog kan hon bus med... Hehe men de var ingen vara, var bara en gång och sen stod hons till med.. Behövde inte alls bli arg på henne. Men hon är inget jätte "fan" av att stå still längre stunder när man suttit upp.. Men hon lär sig nog..
Men nu får de nog bli ett pass på volten nån dag, så hon lär sig att jobba rätt med.. Så vi kan bygga muskler..=)
För vi har att ta av, för att de ska bli muskler om man säger så.. *hihi*
Ska åka upp sen och ta in dem med, alla fick sina flugtäcken på sig när vi släppte ut efetr ridturen.. Dock inte Fortuna, men Cissi skulle åka och köpa ett sånt som vi andra har.. Billigt och bra är de, så helt klart värt dem få kronor som de kostade.. =)

Nu ska jag slappa en stund, sen ska vi åka och titta på Sussies häst.. Får vi se vad de är för nått, hon låter trevlig och så iaf, hästen alltså.. =) Sussie känner vi ju sen innan mamma och jag.. Hoppas att de kan vara en häst som faller Linda i smaken.. Vore kul.. Jag ska provrida den med åt henne..=)
Lär ju skriva efter vi har vart där om hur de verkade..

Pratade med Jesper för en stund sen med, nu hade han rivit i köket och så.. Så nu är de en bit på väg iaf.. Vet ej exakt hur man gör, men antar att de är massor kvar att göra..=) Men måste säga du är duktig hjärtat, som fixar och donar =)..

Hugs And Kisses

Grattis Norge

Jaha då var de avklarat..
Inte ens en spännande röstning blev de..
Norge tog hem storslam!!!
Jag var inget fan av låten alls, men visst den har väl ok melodi...
Eller nått sånt.. Kanske..
Iaf grattis till högsta poäng genom tiderna i Eurovision..

Nu ska jag nanna kudde, ska upp och rida imorgon bitti..

Sleep Tight..

Hugs And Kisses

Spännande..



Snart är röstningen avslutad..
Vem vinner??
Hmm ja de är en bra fråga...
Jag själv gillar danmark, Finland och Ukraina..
Hoppas någon av dem tar hem de..
Ja och lite hoppas man ju så klart på Sverige..
Så har vi Tysklands låt: Miss Kiss Kiss Bang! Satan va snabbt den fastnar i skallen om man hör den.
Vi får se hur de går..=)

Talk to you all later

Hugs And Kisses

Skogspremiären avklarad..


( Inas mysiga mule )

Ny dag som passerat då, och mycket skoj..
Idag har vi tillbringat hela dagen i stallet, igen..=)

Vi åkte upp vid 10 ungefär, och då var Cissi som äger Fortuna som flyttar in hos oss idag. Hon var redan där, dem körde nämligen hästens grejer mm innan själva hästen.. För att vara klara med allt sånt, när de var dags köra över henne..
Iaf så pratade vi lite, hjälpte till bära saker mm.. Sen när dem åkte för att fixa lite och sen hämta Fortuna..
Ja då tog mamma och jag hos en ridtur i skogen.. De var min och Inas premiärtur i skogen.. Och som vanligt så skötte sig damen kanon.. Så underbar häst att rida i skogen måste jag säga, hon bara knallar på.. Oavsett vad som kommer i hennes väg.. Inga olater alls.. Vi både trava och skritta, och mamma och Suppen tog nån galopp med.. Så mysig tut blev de, var ute c:a 1,5 timme.. Och Ina var inte ens trött efter de, men svettig.. Men konstigt liksom, de var/är kalas varmt ute idag så..=)

Iaf så när vi kom tillbaka så fick tjejerna varsin dusch och gå ut och rulla och mysa i hagarna.. Suppen fick snällt gå och vänta på att hennes nya kompis skulle anlända.. Och när hon väl gjorde de, var Suppen så nyfiken på henne.. Och vilken vacker dam de var, otroligt snygg häst. Iaf så fick Fortuna gå ut i hagen till Suppen sen,och de var ett otroligt klokt och trevligt sto.. Dem funkade kanon direkt, och gick och beta ihop och dela hö hög..=) Så de var liksom inga problem alls.. Så skönt att se att de funka, och att Suppen fått en vän som är snäll och tänker stanna hos henne..=)

Vi grillade och fikade och umgicks hela dagen.. Allihopa, även Linda med familj kom förbi en sväng och de var Cissi med familj och även hennes medryttare.. Den enda som ej var med idag, de var Linda som äger Chili.. Men de får vi ta igen en annan dag.. Ja så var ju ej Jesper med heller, han är hemma och fixar i lägenheten..=) Puss på dig hjärtat..

Jo så kom även Inas ägare "Lotta" förbi och hälsade på.. Hon tyckte Ina såg ut att stormtrivas och så, otroligt kul att höra.. märks hon är mån om sitt lilla sto. Ja alla sina hästar iofs men iaf.. Jag gillar Ina mer och mer för varje dag som går..




Ikväll är de dags för Finalen i Eurovision, får se hur de slutar.. Verkar som många tippar att Norge ska vinna, de tror ej jag dock.. Gillar inte alls den "grabben" och hans låt.. Men smaken är som baken så =)...
Jag hoppas såklart att de går någorlunda bra för Sverige och Malena iaf.. Låten är helt ok faktiskt, iaf nu när man hört den ett par gånger...



Nu är de c:a 30 min innan de är dags för de hela.. Och ungedär 3,5tim tills vi vet hur de gått.. Spännande.. Jag ska iaf titta, ska ni??
Go Go Sweden!!!
Hehe...

Hugs And Kisses

Trevlig eftermiddag/kväll..



Vid 17 bestämde vi oss för at ta en tripp till Brollsta och häls apå Linda och Sandra.. Och på samma gång få se Linda rida en dressyrlektion för Lena. Och jag måste säga att de var otroligt lärorikt och inspirerande att se.. Och va läcker Hoppe såg ut, man ser inte alls att de skulle finnas varmblod i han..
Måste säga att han och Linda är ett riktigt snyggt ekipage ihop, och de syns dem trivs med varandra.. Och man förstår ju att de ligger mycket "blod,svett och tårar" bakom allt han kan idag..
Vi fick även se Lena rida Hoppe, och hon fick till galoppombyten på han med.. Så duktig kille.. =) Märktes att Hoppe är en stark häst och att de är mycket häst att "hålla" rätt.. Men de gick kanon idag..
Och Linda, jag bara måste säga att han såg kanon läcker ut!!! Så fin, du måste vara stolt över han..

När Linda var klar med sitt pass och de var dags för henne att skriva för grönt kort. Så tog Sandra, mamma, jag och Jessie.. Med oss Casper och Aspan och gick ner på volten, så dem fick busa runt lite och sträcka på benen..
Casper är som en  ny häst, sen man såg han för några månader sen.. Han har växt massor.. Tror de kommer bli en snygg och ståtlig kille när han är "vuxen".. Hehe.. Så Sandra, ge ej upp hoppet om han.. Han är ju redan rätt hög iaf...


Tog så klart även bilder där ute, blev ej dem bästa.. Men vad gör man med en mobil liksom?


Linda & Hoppe

 

Några när även Lena red honom



 


Linda med sin Hoppe efter ridpasset..


Så har jag även massa "bus" bilder på Casper och Aspan..



  


Var meningen denna bild skulle vara Aspan, men precis när jag tog den.. Ja då trilla Casper in, så dem är nästan helt i takt med varann.. Så cooolt kort..=)

Tack för en otroligt rolig och trevlig eftermiddag/kväll tjejer.. Och den gav en även massa inspiration som sagt.. Nu ska de tränas vill jag lova.. =) Så får vi se när de är dags för ritten ihop =)

Nu ska jag kika tv..

Hugs And Kisses

Solen skiner...



Japp idag är de verkligen kalas väder ute.. Precis vart ute och busat med hundarna.. Mycket trevligt..
Är bra seg måste jag säga, vart uppe sen halv 7.. Åkte ju upp och fodrade och släppte ut hästarna imorse..
Gick bara bra, Ina och Chili verkar ha blviit så bra vänner.. Kul för dem...
Linda som äger Chili tog ju in henne och Ina igår kväll.. Och hon hade tagit in dem ihop, och de hade gått kanon.
Skönt att Chili fått en riktig vän i Ina.. Och tror att vi kommer låta dem två gå ensamma, så slipper Chili jaga upp sig för nya hästar.. Otroligt skönt tycker jag, inte massa hästar i hagen.. Lättare när dem bara är två stycken liksom..

Mamma är väl snart hemma igen skulle jag tro, hon stack iväg och lämna saker mm till Jörgen på hans jobb.. Han drar ju till Uppsala direkt när han slutar.. Fattar ej att han orkar, så som han jobbat denna vecka.. Men iofs så har man alltid tid för vänner så.. Och dem skulle iväg och fiska mm.. Låter som en mysig helg..

Mamma och jag ska ev åka med Linda till Norrtälje sen.. Om hon åker idag, beror på om dem har öppet.. Hon skulle lämna tillbaka nån uniform som hennes man ej behöver längre. Hemvärnet eller nått sånt..=)
Och då skulle vi passa på och fika på " Café Hörnan".. Dem har världens godaste varma smörgåsar..*mums*
Så de passar man gärna på att äta då liksom.. Hehe..

Annars blir de väl stallet senare, får se vad jag hittar på med Ina idag.. Kanske rida ut en sväng?? Tror hon skulle uppskatta slippa volten.. :P
Sen måste jag ta tag i och fixa till hennes man. Nu är den ej "ryckt" på länge, så den är ej så kort och jämn.. Och heller ej en längd som är lång.. Vill nog ej spara ut den heller som jag tänkte först.. Hon ser mer "välvårdad" ut i kortare frisyr.. Hihi
Så får se vad som hinns med idag.. Har ju en heldag i stallet imorgon så, fast Linda släpper ut.. Så lite sovmorgon iaf.. Men annars kommer ju ett nytt sto imorgon.. Fortuna, som ska gå ihop med Suppen..=)  Så de blir heldag, i och med att dem släpps ihop och så.. Så man ser att de funkar och är lugnt i hagen...

Nej nu ska jag nog kika tv ett tag.. Ha det bra...

Hugs And Kisses

Dags nanna kudde..

igen...
En ny dag har passerat förbi...
Mycket trevlig även denna.. Fick ta en sväng hem till hjärtat mitt med, bläcket i vår skrivare tog slut.. Och var tvungen att få ut ett brev idag, som ska skickas imorgon.. Så vi gled över dit och fick skriva ut de hos hans mamma.. =)
Så fick man pussas lite med.. Och Minja blev så glad att se matte, märktes hon saknat mig.. Hihi... Men jag har saknat de lilla yrvädret med, måste jag erkänna.. Även om de är rätt lugnt med..Men jag har liksom vant mig med henne..

Phoebe och Penny är verkligen vänner alltså, var ute med dem och Texas på en kortis ikväll. Och satan va tjejerna busa, Texas var oxå med på ett hörn. Men tjejerna är så söta ihop, ändå hunden ja sett som får Phoebe att leka..
Så kul att se...

Har även pratat med min pappa ikväll.. Och gissa vad han gått och gjort i helgen som var! Utan att jag vetat något alls, jo han har tattuerat sig.. Hehe han är rolig han.. =) Kanon snygg är den iaf, lite avis allt.. :P
Jörgens polare som gjort den, samma person som gjort hans rygg..


Jörgens ryggtattoo!! Färdig ifylld nu, nu ska de bara byggas på mer.. =)


Pappas tattoo...

Otroligt nice båda två måste jag säga, nu "vågar" jag nog låta denna kille göra min med.. Nu när jag sett flera han gjort liksom.. =)

Nej nu ska jag nanna kudden.. Ska upp tidigt imorgon igen, hästarna vill ha frukost och komma ut.
Godnatt & Sovgott

Hugs And Kisses

Ätit middag...

Japp precis fått mat i magen.. Gott var de med.. Kokt falukorv och pepparots sås och potatis... Mammas mat är ju dock alltid god, men iaf.. Tåls ju att sägas liksom..

Iaf så hade vi de jätte mysigt i stallet.. Blev inget pyssel med hästarna.. Vi stängslade en gata mellan 2 hagar däremot, så Ina och Chili med kan komma ner på liet  gräs.. De var ju rätt slut på de i den hagen vi hade dem liksom, men nu fick dem en kanon stor hage och även gräs.. Men samtidigt träd så dem kommer undan om dem vill ha skugga eller om de skulle bli regn.. =) Vi laga även ena grindstoplen i ena hagen, vet ej om vi fick ner den så långt men.. Jesper eller någon annan kille som kommer till stallet får nog "banka" lite på den.. Hehe...
Så mockade vi och kasta ner hö och så.. Så tiden flög iväg.. Vi tog in Suppen och Nesz, men Linda som äger Chili.. Skulle plocka in henne och Ina när hon kom upp.. Vi tyckte lite synd om dem som nyss hade fått komma ut på gräs, att få gå in direkt nästan.. Så de var snällt av henne..


Pratade med Jesper för en stund sen, han och Minja hade de bra.. Hade precis lagat pannkakor som han skulle äta.. Känns skumt att ej vara hos han, men är ej långt borta så,,.. Blir de jobbigt åker jag över.. hehe..
Nu när jag och hundarna ej är där, så kan han fixa med köket utan att vi är i vägen.. :P

Nu ska jag sätta mig och skriva ner vad jag känner mm ang de som ska ske min bror..

Hugs And Kisses

Försäkrad...



Så där nu har jag fixat så att min flicka är försäkrad.. Känns skönt, vet man att om något händer.. Ja då täcker den iaf, och de är en säkerhet..  Pratade med "Lotta" som äger henne idag, och hon gav förslag och så.. Så ska hon komma och hälsa på oss på lördag.. Ska bli kul och se vad hon säger om hur Ina ser ut och så...

Nu ska jag åka upp och mocka, har ju några boxar som väntar om man säger så.Så ska de fixas mat och så med.. Vattnet i hagarna böt jag redan imorse, så de är gjort... Sen ska jag pyssla med Ina, ska fixa till hennes man och så... Och mamma ska väl göra nått med Suppen med antar jag, men tror de bara står pyssla på schemat idag...

Hoppas alla andra oxå har en mysig eftermiddag, de tänker jag ha iaf...

Hugs And Kisses

Nice life!!

Varit med mamma här på förmiddagen och köpt mat och så till Ina och Suppen..  Så nu kan dem äta mera. Skämt åsido, de kunde dem innan med.. Men de var snart slut, så likabra att passa på och köpa innan dess....
Pratade även med dem på Täby Stall och Foder om Ina, och dem tyckte jag kunde ge henne samma som Suppen.. Men såklart ej lika mycket som hon äter.. Eftersom jag vill ha ner Ina i vikt, men samtidigt ha kvar lite fett för att bygga muskler av... Så de är rätt nice dem kan äta samma måste jag säga, enkelt när man ska köpa mat blir de...
HAHA sen så köpte mamma något som nog ingen av oss nånsin trodde hon skulle köpa.. Ett flugtäcke!!!! Något som hon brukar skratta åt på sommrarna.. Eller inte åt de, men åt dem hästar som går täckta med de.. Men nu har vi köpt varsitt brunt till Suppen och Ina... Dem kommer bli så fina så... =)

Sen idag blev de klart.. 2 juni ska jag på intervju om nytt jobb.. =) Ingen är gladare än jag, så skönt.. Äntligen ut i livet igen och slippa bli kallad psykfall och allt vad de varit.. Men de är så att nu är jag mig själv igen, och inte massa trubbel mm runt mig.. Så nu är denna glada, lyckliga tjej redo för allt vad livet har att erbjuda.. Längtar redan måste jag säga.. Ska bli så skönt.. Dem skulle till och med höra av sig innan om de krisar för mycket, och dem vill ha in mig tidigare.. Så de känns kanon måste jag säga.. Och de som känns bra, de är att hästar numera kommer vara en hobby.. Och inget annat.. Och sen de att tjäna mina egna pengar igen, de är otroligt. Hatar att leva på sjukpenning mm, så de ska bli nice att få lönespecifikation och känna att jag gjort mig förtjänt av pengarna jag får in.. Känna mig som en lyckad person!

De är rätt skrämmande när man tänker på de..
Hur snabbt äns liv kan få en ny vändning.. Och de har verkligen mitt fått..


Ett tag var jag så långt ner i botten som man kan bli, men nu ÄNTLIGEN!!! Så är jag där uppe där jag var för c:a 1 år sedan.. Och de känns så bra, inga mer negativa saker som tar massa energi av mig. Som drar ner mig och får mig att vara någon jag inte är..Nu skrattar och ler jag igen. Jag vaknar och tycker att de ska bli kul att kliva upp.. Jag vill inte längre bara ligga kvar och önskar att jag ska försvinna.. Jag tycker att livet är värt att leva igen..
Och de är så skönt.. Inte massa skitsnack och smutskasting, inte massa trubbel och stölder mm..
Nu umgås jag med mina vänner och min familj och tycker att livet är kul.. Jag är full av energi och vill göra saker varje dag..
Mina djur har fått tillbaka den matte dem är vana att ha, en matte som ger dem de ett djur behöver.. Massa kärlek, träning och omtanke.. Jag ser på min lilla hund och hon riktigt lyser igen..
Jag  har även funnit glädjen med hästar igen. Mycket kanske är att man ej både har de som hobby och jobb längre.. Man behöver ej tänka häst 24 tim om dygnet längre, utan numera är de en hobby som jag älskar igen!!! Oavsett varför så är de en skön känsla.. Jag hoppades och trodde att den skulle komma tillbaka, men var samtidigt rädd att jag tappat suget för hästar.. Men som sagt, de hade jag icke!!! De togs ej ifrån mig...

De har varit massa svek som gjort att vissa saker aldrig kommer att glömmas, men även gjort att de hänt bra saker i livet..Förut var stallet någonting som jag längtade till, men de ändrades och jag ville inget hellre än slippa.. För de gjorde ont och tog massa energi av mig. Massa negativa saker som gjorde att man mådde dåligt. Jag tappade helt glädjen för allt vad hästar hette, en bidragande faktor var mitt jobb.. Men även stallet som jag hade min egen i. De är sorgligt att tänka på detta, och ännu mer när man tänker på att allt läggs på mig och min mamma.. Att inte fler inser att vi alla var en bidragande faktor till detta.. Vi passade helt enkelt ej ihop..Men som sagt, känner man sig som en bättre människa för att man kan skylla på andra... Så gör de, en dag kommer de att slå tillbaka..  Jag vet att jag gjort många fel beslut mm, men jag står för dem..

Jag har lärt mig saker den senaste tiden: Att vissa människor gör vad som helst för att verka bättre än någon annan, oavsett vad de innebär. Att de finns många där ute som ej kan stå för vad dem tycker, tänker och känner... Som alltid måste vara störst, bäst och vackrast, och veta bäst. Och ej står för vad dem själva gör, säger mm..
Men allt handlar ej om det.
Det är ok att vara den "svaga" ibland, och att ej tycka som alla andra.. Att helt enkelt vara en egen person, med egen vilja, tänkande mm...
Den mest positiva läran i detta, är väl att jag lärt mig att stå för vad jag själv tycker, tänker och känner.. Jag har alltid haft en egen vilja, åsikt mm.. Men aldrig stått för den helt.. Alltid hållt med istället för att slippa "tjaffs" eller vara den med "udda" åsikt..Kanske handlat lite om att jag varit rädd för att få en konflikt eller att ej bli omtyckt för den jag innerst inne är..Men nu efter allt som hänt, så "vågar" jag äntligen göra min egen röst hörd..
Jag vågar vara den som inte håller med alla andra, vågar vara den som sticker ut.. Även om ingen annan tycker som jag..
Jag har lärt mig att vara jag, att stå för den jag är och mina handlingar... Och de är jag otroligt tacksam för, för jag vill vara en egen person. Med egna åsikter och stå på mina egna 2 ben..
Och de gör jag nu.. SKÖÖÖÖÖÖNT!!!!

Nu är jag en lycklig tjej, som vet vad jag vill och inte vill.. Och jag står för de..
Take it or leave it!!


Hugs And Kisses

Min födelsedag strax över...

Jaha då var snart denna födelsedag förbi då...
Måste säga jag är nöjd med mina presenter.. Körkort liksom, inte illa pinkat måste jag säga.. Och så sadeln till Ina och sen massa smått med.. Jag är så glad..  Mer än vad jag hade hoppats på så, då jag ej önskat mig något alls.. Men fick en kanon dag iaf =)

Så har lilla Ina fått framskor idag med, och verkad bak.. Hon klarar att vara barfota, rådfrågade till och med hovslagarn om de och de var inga problem.. Så nu har hon fina fötter..=)
Var även upp nu ikväll och red henne en sväng, hon bråkade lite. Men tror att jag ska byta bett på henne och sen be tandläkarn komma och kika henne i munnen.. Hon blir lite småtjurig när man tar henne i munnen och så.. Men de kan ju vara ovanan med.. Så vi får se.. Sen kommit fram till att hon är lite "låst" i högersidan.. Så ska massera, strecha och jobba loss de.. Tror nog att vi ska få ordning på de med... Hon vill så gärna vara till lags, men så blir vi lite osams... Och när hon "håller" på, kan man inte annat än skratta åt henne..

Phoebe och Penny var med uppe i stallet med.. Så skönt att ha Phoebe hemma igen, hon vet precis hur man ska bete sig i stallet.. Sköter sig felfritt.. Så duktig min lilla vovve.. =)
Tog lite bilder på dem med..
 
Penny & Phoebe

Närbild på Phoebe.. Hehe


Fröken Penny, specialist på skita ner sig i stallet.. =)


Phoebe & Penny

Nu ska man väl snart börja tänka på att sova med, rätt trött i kroppen och huvudet..
Och så ska man upp och fodra och släppa ut imorgon med, så gäller att få lite sömn i sig.
Känns dock skumt att sova utan Jesper, ej gjort de liksom.. Känns lite tomt att ej ha honom här, eller Minja..
Men de kan nog vara bra att vi får sakna varandra med.
Nej dags att ta sista promenaden med hundarna nu och sen dags att göra sig klar för att sova..

Godnatt och sovgott alla..

Hugs And Kisses


Ett år äldre då..

Japp då har man vaknat då..
Och så är man ett år äldre, känns inte men de är tydligen så iaf..=)
Tack till alla som grattat mig.. Men du brorsan, jag är storasyster.. Ej lillasyster, tänk att du vägrar inse de.. HEHE
Får se hur denna dag blir, ska hem till mamma och dem idag.. Får säkert någon god middag..*mums*
Mammas mat är god.. Sen kanske man kan få nån present med, vem vet...Var ett tag sen man var hemma och sov med, men mamma o dem ville de idag.. Så de kan jag absolut göra.. I mitt rum, bland mina saker liksom.. =)

Annars så är de väl inget speciellt inbokat idag just.. Mer än att hovslagarn kommer c:a halv 4 och skor Ina.. 
Så nu kommer hon få 4 skor på sina fötter.. Skönt skönt..
Så riskerar vi ej att damen skulle bli öm i fötterna eller så..=) Inte för att de är någon risk med de än på ett bra tag, men hon är lite torr i fötterna. Så jag vill ej att hon ska spricka heller.. Lite skillnad att vara avels sto och att ridas och så liksom.. Men hon verkar trivas kanon, trivselfläckar på hela kroppen har hon fått.. Så sött!!

Nej nu ska jag ta ut doggsen, dem vill nog ut och kissa lite...

Hugs and Kisses

Dags & nanna..


Phoebe & Penny

Dags och nanna kudde.. Natt natt på er alla..

Hugs And Kisses


Så duktig!!

Idag red jag Ina.. Hon var så kanon duktig... Inge bråk alls, och jag satt upp själv med, vet de inte låter så märkvärdigt i vissas öron. Men jag är stolt över de... Hon stod stilla och allt..
Travade så fint med, så stolt över henne.. Märks att hon är riden innan, och att hon börjar komma ihåg allt med..
Funderat på om de finns nått denna dam kommer att protestera mot, de verkar nämligen ej så.. Hon finner sig i allt och verkar tycka att all uppmärksamhet, bara är mysig-..=) Så glad att jag tog henne, och att jag tänkte om ang häst och så.. De var ju trots allt ödet som förde mig till henne. Var ju där för att titta på en 4 årig, oinriden valack.. Men de var en som var lovad komma dagen efter och titta på den. Och ägarn ffrågade om ej denna lilla dam kunde vara av intresse.. Och jag sa att jag skulle fundera och höra av mig, och de gjorde jag.. Ringde redan samma kväll och sa att jag ville ha henne.. Och de ångrar jag inte!!
Vi passar så bra ihop, och jag faller mer och mer varje dag.. Mina kära lilla häst =)...

Annars ikväll så har de ej hänt mycket.. Tittat runt på hästar, åt LInda.. Hon vill ju skaffa en ny åt sig och dottern Alice.. Och jag hittade en hel del som verkar kunna vara vad dem söker.. Men framförallt så hittade jag ett sto.. Ett svart litet sto, med liten bläs och vita tecken på benen.. Och de är en kompis till mig, hennes mamma som äger henne.. Hon nämnde den redan när jag letade, men jag sökte ju ej en så "liten" häst då.. Hon är ej liten egentligen, ungefär lika stor som Suprice och Ina.. Men de var ej vad jag sökte liksom.. Och nu är de så att den verkar vara vad Linda och dem letar efter.. Så nu ska vi åka och titta och så på henne någon dag.. Jag hoppas att dem gillar henne, otroligt söt liten häst.. Sen är de ju så att de ska "klicka" med.. Vi får se hur de blir =)....

Jesper sitter just nu och spelar lite CS, och jag kikar Desperate Housewifes.. Älskar den serien måste jag säga.. Mycket skratt blir de.. Undra om de blir så när man är äldre och bor i ett mindre område och så?.. Hehe vem vet.. Diggar serien iaf...

SKa ta sista promenaden med hundarna sen med, just nu ligger dem och sover alla 3.. Lite trötta efter en dag i stallet, blir ju en del bus och så liksom... Så skönt att ha min lilla Phoebe hemma med, ordningen återställd liksom.. =)

Hugs And Kisses

Sov länge...

Oj vad jag sov länge idag, och ändå la mig ej så sent heller.. Men antar att de kan vara för att jag somna nån timme när jag kom hem från stallet.. Men iaf känner mig pigg och glad och utvilad så.. Och redo för resten av denna dag..
Ska ju till stallet sen, motionera Ina och sen mocka och fixa så klart... Finns ju lite att plocka med.. Får se om jag rider henne idag, eller vad jag hittar på.. Men tror att de blir rida idag iaf...
Så ska ju alla hundarna med idag, Jespers mamma är hos doktorn idag. Så jag får ta med mig Minja med, men de ska nog gå bra.. Lite jobbigt att hålla koll på alla, samtidigt som man ska koncentrera sig på hästen. För Minja har en hel del fart i sig, och kan vara ute på bus på 2 sec.. Hehe...

Sen så ska jag även sova hemma nån dag med, får se vilken.. Mamma och dem hade nog gärna velat de idag, eftersom jag fyller år imorgon.. Japp jag blir hela 27 år.. Hehe.. Får se hur de blir.. Men de blir nog bra, bara man har folk runt sig som ger positiv energi och så.. Inte massa tråkigheter..
Men vet ej om de går att göra idag, kan ju ej ha med Minja hemma så länge.. Katten gillar henne inte.. Tycker hon är stor och läskig.. Så man får ju visa lite hänsyn till honom liksom... Men vi får se..

Sen ska ju Jesper börja fixa med köket snart med, och då är de bättre att jag är hemma.. Så inte hundarna är i vägen eller jag :P.. Men de är lugnt, trivs med mamma och dem så.. Och blir närmre till stallet med..

Lindas kille ska ju kika på min moped nån kväll med, så förhoppningsvis kan jag snart ta mig själv upp dit.. Så skönt.. Vet att jag borde skaffa körkort och så, men de är ej prioritering ett hos mig.. Jag har andra saker som kräver mina pengar just nu.. Hehe... Men en dag fixar jag nog de med ska ni se..=)

Sen så läste jag Sandras blogg idag med.. Usch man blir lite tårögd.. Gillar inte när mina vänner är minsta nere eller ledsna.. Men jag förstår precis hur du känner gumman.. Vi har alla vart där.. Och jag vet precis hur du känner gentemot Casper, även om de var av andra anledningar jag tog beslutet om H.D... Men du ska veta att jag tycker om dig, precis som du är.. =) Pössssss

Nej nu ska jag gå ut med hundarna.

Hugs and Kisses

Bra för han..

Måste ju bara tala om att hästen som ej var i så bra skick och så..  Som jag skrev om i ett tidigare inlägg idag..
Ägarn hämtade hem den och nu kommer den stå i ett annat stall.
Skönt skönt.. Nu är de bara en satans massa arbete för henne att bygga upp honom igen...
Önskar dig all lycka till...

Hugs And Kisses

Vill ej!!!!




Suttit och funderat en hel del ikväll.. Speciellt på hur denna månad kommer att sluta.... Vill ej att min älskade bror Jörgen ska lämna oss under en tid, vill ej de!!! Visst att man kan hälsa på och så.. Men de kommer ju ej vara samma sak som att ha han hemma liksom, när man kan ringa när man vill.. Eller träffa honom när man vill.. Usch de kommer kännas så jobbigt, vill ej!!!
Tycker de är så dåligt att man kan bli straffad så långt efter en sak, och så hårt.. När man ser att personen ifråga ändrat hela sin lisstil. När man ej lever som man gjorde då liksom... Tycker de är orättvist, och de är inte alls något jag nu tycker för att de gäller min egen bror..

Brorsan jag hoppas att du vet hur mycket jag älskar dig.. Och att jag alltid kommer att göra de, oavsett vad som händer.. Du kommer alltid att vara min bror.. Sen får vissa människor snacka hur mcyket skit dem vill och hitta på sina "ursäkter" och anklaga dig för saker.. Men jag vet hur de egentligen är.. Sånna människor är ej värda att få kalla sig vän, eller så.. Bara för att man ej kan stå för sina egna handlingar, utan måste lägga de på någon annan.. Men att säga sånna saker, de är oförlåtligt.. Iaf nog snackat om de.. Jag vill bara att du ska veta hur mycket du betyder för mig, och kunde jag.. Så skulle jag se till att du slapp detta.. PÖSSSSSS

En dikt till min bror:

Just letting you know..
That i love you¨, exactly as you are..
And i see the beauty and perfection in you..
Never forget that...
You are always deeply loved !

Usch de känns inge kul alls, men jag hoppas och ber att tiden kommer att gå fort..
Och de är ej ofta jag ber om saker..


(Tagen på SM i Longdrive 2 maj-09 när Jörgen vann)

Önskar att du bara kunde få stanna här ute med oss som älskar dig. Din familj, din flickvän och dina vänner..
Så att du kunde fortsätta jobba och träna och ha kul.. Fortsätta spela golf, och slå lååååångt!!! Tyvärr är de nog ingen som lyssnar på de, men man ska aldrig sluta att hoppas.. =)

Hugs And Kisses

Trött...



Shit va seg jag är måste jag säga... Helt död.. Hade migrän när ja kom hem från stallet idag, så de var bara att ta tablett och så la jag mig och vila.. Somnade faktiskt en stund, och när jag vaknade var de borta.. Så skönt vill jag lova, inge skönt alls att ha skiten..

Precis vart ute med damerna, och jag glömde ju Phoebe och Pennys koppel i Lindas bil idag.. Så dem fick gå lösa hela promenaden, men de var ju inga problem.. Lydiga damer man har =)...
Så tränade vi dem lite på att använda näsan och leta efter en av oss.. Och de gjorde dem vill jag lova, så duktiga...

Just nu har ja lite makaroner på spisen, ska äta dem sen.. Kunde ju ej äta när jag hade så satans ont i skallen, blir ju liksom illamående när jag har migrän.. Men nu ska jag få lite i magen snart.. *mums*
Vet att man ej ska äta sent. men jag är hungrig.. Och ja bryr mig ej vad andra tycker heller så.. Hehe..
Min kropp, mitt liv!!!

Hugs And Kisses

Hästmänniskor...

Ja då kom man precis hem från stallet då.. Mockat skit, gjort mat och umgåtts med trevligt folk.. Phoebe uppskattade att vara med måset jag säga, sat så fint och tittade när matte mockade.. Precis de hon lärt sig när jag jobbat i stall.. Hålla sig så matte ser henne hela tiden, och hon inte är ivägen för andra.. =)
Dukitg tjej, inte glömt något alls..

Jo så var ju jag, mamma, Linda och hennes 2 barn iväg för att titta på en häst. Som Lindas kompis äger, men som en tjej haft på foder.. Och fy så han såg ut!! Hur kan man behandla en häst på de sättet??? Och ha mage och säga att man rider han i de skicket. Fattar inte de... Han hade sår på alla ben, varm och svullen i båda bak, inga muskler alls, och nå konstiga långa sprickor på framhovarna.. Typ som jack rakt över, såg ut som ungefär där en holböld gått ut liksom... Och på detta så var han halt på höger bak, och tjejen tänker rida han i detta skick!!! Han har tydigen fastnat för någon vecka sen i nå fårstaket, som dem har runt vissa träd i hagen där dem har hästarna.. Och sen dess har han ej kunnat ta galopp säger denna tjej.. Konstigt!!! Han är ju vanvårdad och full med sår.. Och hon har ej tagit ut vetrinär för att kolla såren och hältan äns.. Utan hon bara fortsätter rida mm.. Suck vilka människor de finns inom hästvärlden måste jag säga.. Hur kan man behandla ett djur på detta sätt?? Förstår ej de alls men...
Jag hoppas att tjejen som äger honom, väljer att ta honom därifrån, denna tjej kan ju tydligt ej ta hand om en häst.. Hon har säkert gjort så gott hon kunnat, men ej insett hur illa de är.. Usch så han såg ut..
Hoppas hoppas att hon gör de rätta beslutet, då fodervärden ändå ej vill ha han kvar...

Sen innan vi åkte från vårt stall igen, så stannade vi till hos Linda.. Jag ville se hennes rottisar, bara hört namnen på dem innan.. Och shit så fina, snacka om praktexemplar... Förstår att hon är stolt över dem.. Kanon fina verkligen!!!

Jo sen så har jag antagligen fått tag på nytt jobb med, ska ringa om de i veckan.. WOHOO!!!!
Nu börjar livet verkligen ordna sig ordentligt.. KANON är allt jag kan säga...

Nu ska jag titta tv ett tag, men återkommer nog senare...

Hugs And Kisses

Längtar...

Japp numera längtar man bara tills nästa dag i stallet..
De är en så skön känsla att ha i kroppen faktiskt.. Vi är ett så skönt gäng däruppe nu, och vi har massa kul för oss..
Precis som de ska vara i ett stall, man ska ha kul ej massa trubbel.. Visst vi kommer säkert få lite "gupp" på vägen vi med, som alla andra. Men jag tvekar inte att vi kommer att hjälpas åt att ta oss förbi dem..

Glömde ju att berätta att Cissi kom upp idag med, hon som kommer med sitt sto 1 juni.. Himla trevlig tjej, och hon kommer med så bra ideér och så med.. Skönt att alla dra åt samma håll liksom, och att man kör med öppna kort..

Nej nu ska jag krypa till sängs, vi har vart ute med hundarna för en stund sen.. Och Phoebe har´hittat sin plats, inte för att jag tvivla på henne men iaf.. Hon är så go min lilla prinsessa...

Hugs And Kisses

Äntligen hemma..

Japp nu är min älskade lilla hund hemma igen.. Shit va jag har saknat henne, och nu kommer hon aldrig mer behöva åka bort för att valpa.. Nu är hon MIN!!!! Måste säga att de känns bra att säga.. Hon har ju varit min hela tiden, men ändå inte.. Haft henne på foder, och de innebar att uppfödaren hade rätt till 2 valpkullar på henne innan 5 års ålder.. Och de är nu avklarat eller vad man ska säga.. Så nu är hon verkligen MIN!!! Aldrig mer åka bort i 8 lååååånga veckor...
Och de sköna var att denna gång var hon glad att komma hem med, förut har hon alltid vart "sur" i c:a 1-2 dagar på mig.. Men inte denna gång, så de var  skönt.. Och hon och Penny verkade känna igen varann med, dem hälsade med en puss.. Så sött.. Hihi.. Och Phoebe accepterade även Minja direkt, skönt!
Så nu är ordningen återställd och vi kan återgå till de normala.. Nu får min lilla "råtta" vara med matte i stallet igen.. Nu ska vi se till att "tuttarna" försvinner med, för hon har ju fortfarande lit emjölk i dem. Men dem ska nog vara borta snart ska ni se..=)

För att återgå till vad som hänt annars idag...
Började ju med att vi släppte ut hästarna imorse, så de vart en tidig morgon.. Visst var man lite sliten efter gårdagen, men de gick över snabbt.. Sen så mockade vi och fixade mat mm.. Och Jesper satte igång och fortsatte bygga våra blommlådor som vi ska ha uppe på ridvolten.. Dem vart så fina, ska ta nå kort sen på dem.. När dem är lackade och klara, så ska ni få se på dem..=)
Sen så kom de ju en mamma och dotter som vill ha stallplats hos oss, bara dem hittar sin häst =).. Dem letar nämligen, men ej funnit den "rätta" än.. Så håller tummarna för dem...
Sen så longerade jag Ina, med Jessie på ryggen..
 
De gick kanon, tror hon kommit på var ridning är igen.. Tog även bort longerlinan sen, så Jessie red runt själv på volten.. Och de gick kanon för Jessie och Ina, stolt över dem båda...
Jessie gav även Ina en välbehövlig dusch efter ridpasset, hon blir ju lite svettig om man säger så..  Och hon är så mysig att duscha, man ser hur damen njuter av de. Så älskar hon att busa med vattenslangen..=)
 

Sandra var ju även där och hälsade på oss.. Hon tyckte Ina var kanon fin och duktig.. Jag vart så glad höra dem orden, så skönt med positiva kommenatrer måste jag säga.. Sandra passade på att göra en "knut" i Inas lugg i duschen, och hon tyckte de var så fint.. Hehe... Bara för man såg hela Inas huvud, när luggen ej täcker de :P,,




Hon är så söööt, jag blir bara mer och mer "förälskad" i denna häst..

Nej nu ska jag kika lite på tv, sen blir de promenad med hundarna.. Dem har fått sin middag och så nu, se de är strax dags att gå ut med dem..=)

Hugs And Kisses


Trött efter lång dag...

Idag har de varit en hel dag i stallet, åkte upp redan vid 11 och kom hem nu. Men de har varit en kanon trevlig dag måste jag säga.. Grillat och fikat och massa annat.. Dels så kom de folk för att titta på stallplats, ej många kvar alls. Och nu verkar de som vi har fått fullt med.. Nice nice.. Så kom även Emma och skrev kontrakt för sin valack, så nu kommer de en till i Juni.. Och inget sto, så de var skönt.. Började bli många ston, och ej många grabbar liksom.. Men de verkar lösa sig de med..

Idag så sadlade jag Ina och red henne lite på volten, de gick bara bra.. Först så var hon lite tjurig när de gällde att stanna, men de snappade hon upp snabbt.. Innerst inne så kan hon ju allt de där. Är ju bara de att man ska väcka de minnet hos henne igen.. Men tror att hon kommer bli en underbar kamrat denna tjej, mycket arbete innan vi når till full kondition men.. De är de helt klart värt, så underbar liten häst...

Sen så longerade mamma Suppen, med Jessie på ryggen.. För att träna på jessis sits och de gick bara bra.. Lättare att träna när man får Suppen att trava i lugnt och sansat tempo.. Hon har ju liksom en helt annan trav i longerlinan, än när man rider ut på henne.. Så testade även mamma att rida henne lite, medans jag bara höll i linan.. För att testa galopp i högervarv, som är Suppens svaga sida.. Och de satt galant de med.. Sen fick hon galoppera lite fritt med mamma på volten med.. Och sen tog jag en kort sväng i skogen med henne, och tog med mig Texas.. Han älskar ju att vara med när man rider.. Och de var så längesen, så tog en kortis med dem.. Mycket mysigt.. Både han och Suppen var nöjda sen...

Ja så kom ju Chili sen med.. Otroligt fin liten häst.. De komiska är att nu har alla tjejerna bläs.. Kul kul... Inte bara bruna och tråkiga liksom, utan alla har dem vitt i huvudet och några vita ben med.. Sött sött..
Gick bara bra att släppa ihop dem med, men Suppen tyckte inte att hennes "gamla" vänner behövde hälsa på Chili.. Så imorgon släpper vi först Suppen och Chili ensamma ett tag. Så dem hinner olära känna varann lite, utan att Suppen måste vakta sina "gamla" vänner...Och då får Ina och Nesz gå i egen hage.. Så släpper vi ihop alla 4 senare på dagen..
Så ska vi nog se att dem alla kan umgås, tills dem andra hästarna kommer..

Jesper har varit så duktig idag, byggt kanon fina blommlådor som vi ska ha stå utanför stallet.. Dem ska bara lackas nu, sen är dem helt klara för jord och blommor.. Ska även bygga några till ridvolten med.. Så vi kommer få riktigt fint där uppe nu, kul att se de blir ordning och att alla hjälps åt liksom.. Inte bara Anders som behöver fixa allt, bara för han äger de.. Jo så ska de även bli ett vindskydd uppe vid ridvolten, där man sitter och tittar när andra rider eller så.. Otroligt nice måste jag säga, för som idag.. De var kanon väder, men de blåste till och från.. Så de hade varit nice med ett vindskydd då..

Ja så imorgon kommer hon ÄNTLIGEN!!! Min älskade lilla hund Phoebe.. Ska bli så skönt att få hem henne igen, saknat henne massor måste jag säga.. Visst vi har ju andra, men ingen är som hon.. Ingen kan ta hennes plats hos mig iaf, även om jag självklart gillar dem andra med..
Har lite nya bilder på henne och valparna med.. Dem är ju nu 6,5v gamla...


Stolt mamma tvättar sin ena son Pajjaz...

Phoebe med alla 4:a...

Pajjaz stående 6,5v

Pinglan stående 6,5v

Pärlan stående 6,5v, hon ska bo kvar hos uppfödarn.. =)

Lilla Morris stående 6,5v...

Pärlan i sin favvo sovstil :P...

Söta Pinglan...

Nu ska jag kika lite på tv, sen är de dags att sova.. Rätt sliten efter denna långa dag..
Och så ska man upp och fodra och släppa ut hästarna imorgon med, och fixa massa annat i stallet..

Tack för en underbar dag alla inblandade..

Hugs And Kisses

Eftermiddagen...

bestod av att åka upp till stallet.. Mocka, göra mat och smörja läder.. Så borsta lite på Ina med så klart, men hon fick annars vila idag.. Vi ska ju vara där hela helgen så hon lär få motion iaf =)...
Sen så kom de ju folk och titta på stallplats med.. Mycket trevliga måset jag säga.. Dem skulle höra av sig i helgen sa dem.. Men den ena tjejen ringde redan ikväll och sa att hon vill ha plats till sin valack.. Så kul!!! Så hon kommer imorgon och skriver kontrakt..
Så kommer de ju några andra och tittar imorgon med, men nu har vi bara 3 platser kvar.. Så de är först till kvarn liksom, jo så ska ju vi gilla dem med.. Hehe.. Tar ju inte in vilket skit som helst.. Vill ju ha de bra i stallet liksom, inte massa trubbel.. Men vi får se, just nu verkar de vaar en nice gäng som kommer..
 Jo så kommer ju "Chili" imorrn med.. Spännande få se hur hon  ser ut och så..

Jag och Jesper har precis vart ute med hundarna i c:a 1 tim och gått.. Mysig kvällspromenad måste jag säga.. Tyvärr började de regna, men de gjorde ju inget.. Var nice iaf, trist bara att Penny blir så satans blöt och så i all päls.. Men sånt man får ta liksom... Fast lite regn har ju ingen dött av liksom.. Man har ju djur oavsett väder =)...

Nej nu ska jag nog kika tv, och sen blir de sova.. Ska ju upp till stallet runt 11...
Ha det bra...

Hugs And Kisses

Klar med tvätten..

Ja nu har jag tvättat klart för idag.. Skönt skönt..
Fick inte alla handukar mm tvättat, men alla våra kläder är rena iaf..
Så nu har vi kläder ett tag.. Hehe..

Pratade precis med Jesper, han har blivit biten idag=(.. Stackarn.. Men de var ingen fara men iaf.. Inge kul att bli de, och den hunden lär ju tyvärr ej få komma till ett nytt hem nu.. Snyft..
Men men så är de ju med hundar man tar om hand, man vet ju inte riktigt hur dem är i psyket och så.. Tyvärr..

Nej nu ska jag göra mig klar, mamma kommer strax efter 14 och de är dags åka till stallet..

Hugs And Kisses

Ska man tvätta då...

Japp idag har man tvätt tid igen, de var ett bra tag sedan man hade de.. Varit lite fullt upp med annat och sen så har de ej funnits tider.. Men idag är de dags =).. Mellan 10-14 har jag tid.. Får se om jag hinner tvätta allt , men de ska nog gå bra..
Låter som vi skulle ha MASSA tvätt, och de är precis vad vi har.. Hehe men de är snart gjort.. Skönt att de är tvättstuga iaf, går in så mycket mer i dem stora maskinerna och sen finns de mer torkmöjligheter för tvätten med..



Älsklingen stack precis med tåget, han ska vara på Hundstallet idag.. SÅ idag fick han lite sovmorgon..Han tog med sig Minja dit med, skönt för henne att få umgås lite själv med husse.. De var ett tag sedan de var bara dem två..
Själv ska man snart gå ut med Texas och Penny snart, och sen är de ju snart dags för tvätten..

Sen vid 14 typ, kommer mamma ochhämtar upp oss.. Så bär de av till stallet.. Får se om jag longerar eller gör nå annat med Ina idag, hon var ju lite små crazy med mig igår.. Senare på eftermiddagen kommer de ju folk och tittar på stallplats med, får se vad de är för personer.. Hoppas dem är trevliga, men de verkar så.. Och att dem såklart vill ha platser med, då slipper vi träffa flera denna helg.. Vore rätt skönt, att bara kunna koncentrera sig på sin egen häst. Och slippa tänka på de liksom... Men vi får se..

Nej nu ska jag ta och gå ut med vovvarna..

Hugs And Kisses

Mysig eftermiddag...



Vädret höll ju tyvärr ej i sig hela dagen.. Var ju kanon fint på förmiddagen, men sedan mulna de på.. Och så började de blåsa och småregna lite.. Men man överlevde de med..=)

 

Hade en kanon mysig eftermiddag i stallet.. Tyvärr blev de inget av med att smörja läder, men får ta de i helgen istället..
Iaf så longerade jag Ina, och hon var helt "crazy" när jag gjorde de.. Tror de var för att jag var lite irriterad för vissa kommentarer jag fick i gamla bloggen. Så mamma tog över, och då lugnade Ina ner sig och de gick kanon..
Så de var skönt och se att hon ej blitt GALEN av att stå en dag.. Hehe.. Vilket jag iofs inte trodde, med tanke på hur länge hon stått innan jag fick hem henne..
Mamma longerade även Suppen och de gick som på räls som vanligt.. Tyvärr var hon lite stel i ena bak, hon har skrapat upp nå sår där.. Men annars var de bara bra med henne...
Vi hämtade även Jessie och Jesper vid 16, så dem kom upp till oss.. Jesper fick se plankerna som Anders lagt fram till han, och dem var perfekta.. Så i helgen blir de bygga av...

Linda har även bestämt sig för att ta en box hos oss, fast Nesz åker hem nu i maj.. Dem ska skaffa ny, så de är kul.. Trodde iofs inget annat, man ser hur glada både hon och hennes dotter Alice är i stallet med oss så.. Och även hennes gubbe hade ju märkt de så.. Hihi...

Så var de ju en gammal hyresgäst upp och titta och så idag. Hoppas hoppas dem kommer tillbaka.. Skulle vara kul tycker jag...
Sen imorgon så kommer de ju 2st och tittar och de gäller 3 hästar.. Så skulle alla bestämma sig, så är stallet fullt.. Så kul måste jag säga, och alla verkar himla trevliga med.. Skönt skönt... Orkar ej med att de blir massa tjaffs och så, som vi hade de sista tiden när dem förra hade stallet.. De fanns ingen glädje alls med att ha häst då...

Nu ska jag kika hur de går för middagen våran.. Jag har lagat lasagne som är i ugnen, så väntar bara på att den ska bli klar.. Blev lite sen middag idag, men vi kom ju inte hem förrän halv 7 heller.. Så vill man alltid ta de lite lugnt innan man sätter igång med något.. Så var vi tvugna handla lite till middagen med.. Så vi passade på att rasta hundarna efter sin middag och så.. Så kan vi äta i lugn och ro, och har bara sista rastningen kvar sen..

Hugs And Kisses

Sol sol sol..

 
Tagna från balkongen

Yey idag skiner solen, och de är så skönt ute..
Var ute med hundarna för en stund sedan och de blåser knappt..
Ska åka till stallet snart för att motionera Ina lite, hon fick ju vila igår.
Men de var hon värd, men idag är de dags att jobba lite igen.. Får se om hon är lika duktig idag, som hon varit dem andra gångerna.. Men de tror jag nog.. Man börjar dock se att de lyser bus i hennes ögon nu, så hon börjar redan piggna till :P..
Så tänkte jag även smörja lite läder, passa på när vädret är mysigt. Och sen behöver de nya en omgång =)..

Nej nu ska ja dammsuga lite, lite dammigt. Hundarna drar med sig en hel del hem från stallet. Men de är som de är att ha hund liksom.. Man kan ju inte stänga in dem för de.. Måste ju få busa och ha kul, även om man har massa päls som allt fastnar i =)..

Hugs And Kisses

I helgen kommer min Phoebe!!!!

Ja nu äntligen är de dags för min prinsessa att komma hem igen..
Hon har ju varit hos uppfödaren och haft valpar.. Men nu är dem så stora att dem klarar sig utan mamma..

Här kommer lite bilder och så på dem...


Nyfödda små sötnosar... 2 tikar och 2 hanar...


   
Pajjaz , Pinglan, Morriz och Pärlan 2 veckor gamla... 



"The gang"


    
Pajjaz, Pinglan, Morriz och Pärlan 3 veckor gamla..



Pajjaz och Pinglan 4,5 vecka...

   
Alla stående 4,5 vecka gamla..




Pajjaz 4,5 vecka.. Så otroligt söt kille...



Pinglan 4,5 vecka.. Vacker flicka..



Morriz 4,5 vecka, lill killen =)...



Söta Pärlan 4,5 vecka..

5v och ute och busar i solen






Som ni ser så växer dem och blir inte "fulare" med tiden..
Bara ännu sötare... Nu är dem 6,5 vecka gamla..

Hugs and Kisses


För alltid i våra minnen...

Tänkt massor på min saknade bror. 
För inte så längesen var det 4 år sedan han lämnade oss alla..
Och de sägs att tiden ska läka alla sår. Men tror ej detta är ett sår som någonting kan läka.
De kanske kan kännas något lättare med tiden.
Men för mig gör de fortfarande lika ont, som den dagen jag fick samtalet som förändrade mitt liv för alltid.
Våra liv för alltid, en son, bror, vän, partner lämnade oss för alltid.
Han var  älskad av så många, och vi får nu leva med ett stort hål i våra hjärtan.




Patrik "Puppi" Tränk
29/8-1985 - 5/4-2005

Du finns i våra hjärtan och där kommer du alltid att finnas,
de gör så ont när vi tänker på dig.
Saknar dig, du fanns alltid där för att hjälpa när de var jobbigt och man hade problem.
Önskar vi hade hunnit säga hur mycket du betyder för oss, men de kanske du visste..
Trodde ju att vi hade fler år kvar tillsammans, du var ju så ung.
Men du ska veta att vi tänker på dig hela tiden och vi kommer ALDRIG att glömma dig.
Varför var detta tvunget att hända just dig???


 



Till Puppi!!!


Du må vara min lillebror...
Men du var min bästa vän, min styrka när min egen sviktat, har lyssnat och tröstat när jag behövt dig...
Den jag kunde ha riktigt tokroligt med för de mest barnsliga små saker...
Min partygrabb en utekväll...
Och ju äldre vi blev desto närmare kom vi varandra..
Två syskon så lika, men samtidigt så olika...
Men de flöt definitivt samma blod i oss 2!!!
Vad jag än må ha sagt om bortbyting...
Jag älskar dig av hela mitt hjärta och de kommer jag alltid att göra, vad som än händer...
Jag struntar totalt i vad andra tycker och tänker om dig..
För jag var stolt över att vara din syster...

Whit love Syrran



En Familjs Saknad!

Varje morgon när vi vaknar..
Vi efter dig längtar och saknar..
I våra hjärtan du alltid finns..
Våra hjärtan känner smärta..
När vi minns att du inte kvar på jorden finns..
Vi kan höra orden du sa till oss den sista gång..
Du såg oss och vi såg dig..

Sedan dess har tiden varit lång och allt kännts tungt..
Du kramade om oss och sa:  " De är lugnt"...
De sa du alltid när vi sa: "Var rädd om dig"

Men de är inte lugnt med oss..
Vi saknar ju dig..



Hugs And Kisses

Välkommna...

Vet att jag inte för så länge sen bytte blogg.
Men detta namn står mer för mig, och jag har snart fyllt denna med.. ;P

Iaf ska sammanfatta vad jag gjort den senaste veckan... Börjar med dagen då jag fick hem min lilla häst Ina...

Lördag 2/5


Idag var  vi och hämtade med min nya fyrbente vän Ina.. Ett kallblods sto på 9 år, himla fin.. Lite rund om magen, men de blir man nog av att ha stått som fölmärr i 2 år =).. Så nu ska vi sakta men säkert börja ta oss till smalare mage :P... Men hon verkar vara en otroligt snäll liten häst =). Hon fick en välbehövlig dusch och sen ut till sina nya kamrater i hagen..

 
Sen så vart min älskade lillebror Svensk Mästare i Longdrive idag. Så stolt över han.. Äntligen fick han bevisa på tävling att han är nr 1.. VIlket han alltid varit för oss men iaf...

Söndag 3/5


Dagen började med att jag och älsklingen hade utsläppet imorse. Man var bra trött när kl ringde, men de var bara att kliva upp de..Ina "pratade" massor med när vi kom upp, så söt tjejen..Hon hade till och med legat ner inatt, så hon verkar funnit sig tillrätta direkt..Gick kanon bra att släppa ut dem sen med, även om "Suppen" tyckte hon kunde stå mitt i grinden och vänta på Ina.. Hehe... Sen åkte vi hem ett par timmar och tog de lugnt.. För att sedan åka upp igen..

Vi köope med korv och bröd. så vi kunde grilla lite lunch och så.. *mums* Kommer nog snart se ut som en, om de blir grilla så här ofta.. HAHA...

Sen så tog jag in Ina och borstade och pysslade lite. Sen var de dags att jobba lite.. Testade först att sitta lite på henne barbacka, men hon var så "hal" av allt glans shampoo och så.. Så var inge kul att sitta barbacka, men annars var de som att sitta i en fåtölj.. Hehe..

Sen iaf så valde jag att testa longera henne lite, hon var jätte duktig.. Måste säga att hon fattade snabbt var de var man ville =).. Stolt över henne.. Även mamma testade lite, alla gillar denna dam.. Kul kul...

Sen så kom Sandra och Linda och hälsade på, var nyfikna på nya damen.. Och de var perfekt, så jag även fick hjälp att se hur sadeln passar för henne.. Och den funkar kanon åt henne, så nu har man sadel med.. WOHOO... Båda tyckte hon var himla söt, och trodde även dem att hon kommer bli fin när hon är i form...
Och de kommer hon nog vara snart, ska jobbas på... =)

Nu är de bara lite småplock att fixa till henne, sen har vi allt..

Måndag 4/5
Alarmet ringde kl 6 och de var dags att kliva upp..
Men usch va deppig man blev när man såg att de regnade ute.. =(
Vi fick ju låna mammas bil hem ikväll, eftersom Jesper skulle till nya jobbet i Vallentuna idag.. Så de var bara klä på sig och sen hundarna fick ha sina regnoveraller. Så åkte vi och hämtade mamma, sen körde vi ner jesper till jobbet. Och vi åkte upp till stallet. Fodrade och släppte ut hästarna, även dem fick ha sina regntäcken på sig..=)
Sen mockade vi och gjorde klar all mat.
  
Senare på dagen så åkte mamma och jag till Hööks och Horze, jag införskaffade lite saker till Ina.. Så nu har vi allt vi behöver.. Sen så åkte vi upp och tog in våra damer.. Vi longerade dem båda samtidigt idag, och de gick kanon.. Ina hade snappat upp detta med vändningarna och kommandona så bra.. Riktigt stolt över henne...

Tisdag 5/5
Jag och hundarna slappade mest hela dagen...
Sen vid 14 kom mamma och hämtade oss, och de var dags att åka upp till stallet..
De var ju ej sol, men de var uppehåll iaf.. Mockade och gjorde Inas mat.
Sen plockade jag in damen, och de var dags för ett longeringspass.. Idag med longergjorden och inspänningstyglar.. Hon var så duktig att man glömde att de började regna och man blev mer o mer blöt.. Hon är så lyhörd denna dam.. Så kul att jobba med henne, hon gör nya framsteg varje dag..  Ska fortsätta longera denna vecka, så hoppar jag nog upp på ryggen i helgen.. Hon är ju inriden, men de var ju ett bra tag sedan hon arbetade överhuvudtaget, så tänkte hon skulle få chansen röra sig lite i longerlina innan... Så de kommer nog ej vara några problem alls att rida henne..
De var riktigt nice att komma hem, när man vara lite små blöt av regn och så.. Men man kan ju ej låta hästen vila tex 1 vecka baar för att de regnar så.. =)

Onsdag 6/5 


De är allt jag kan säga... De var inge vidare att göra rent en av boxarna i stallet, vilket man egentligen ska göra efter sig själv när man flyttar. Men nu gjorde ej denna ägare de, utan skrev ett "nasty" brev om hur mycket hon hata oss, och allt vad de var.. Otroligt moget gjort måste jag säga ...Usch usch vilken hemskt skitig box.. Inte nog med att vi förra torsdagen tog ut c:a 15 kärror med skit och piss ur den, som satt fast som betong.  ( och då flytta denna häst onsdagkvällen).. URK.. Utan de var massa intorkat skit mm på väggar och så.. Tänk att nån behövt stå i de liksom, inte frågan om att de hänt över en natt liksom....
Men nu är den ren och fin igen..
Så nu kan "Chili" flytta in..=) Vilket hon gör på lördag. Ska bli spännande att se henne..
Sen så kom dem som ska ha 2 ponnier hos oss och skrev på konrtakten idag, så nu är allt även klart för dem.. Nu ska de bara köras grejer och dem fyrbenta..=).

Man kan säga att vi städat ut de gamla, och välkommnar de nya.. Nu ser vi framåt med ett stort leende, och aldrig mer bakåt..

Ina fick vila idag, tycker att hon varit så duktig i 3 dagar nu så att hon förtjänade de.. Men imorgon är de dags igen. Hon ska bara få skor på fötterna innan med. Får se vad hon tycker om de, men de ska nog gå bra.. Snällt att Lindas hovslagare kunde ta henne med, när han ändå kommer för att sko hennes kluns =)...
Jo så kommer de ju en imorgon och kikar på stallplats med, så blir de nog en hel del prata med.. Är ju en gammal hyresgäst som vill tillbaka..=)


Hugs And Kisses


RSS 2.0