Snö, snö och ännu mera snö...




-Passade på att fota hur det är ute just nu-

Har precis varit ute sista svängen med hundarna, det var riktigt mysigt ute..
Passade på att skotta utanför huset och ända fram till stallet och så..
Så jag slipper "pullsa" allt för mycket imorgon bitti när dem vill ha sin frukost och komma ut i hagarna..

Jag anser att jag varit riktigt duktig =)...

Ayla for runt som en galning i snön, hon tyckte det var super kul när den "for" iväg när hon sprang i den..
Phoebe tyckte med det var mysigt, men hon är ju lite mer "fin" i kanten.. Men hon kan hon med, men helst när hon tror att ingen ser henne.. *fniss*
Ska ta Ayla med mig nästa gång jag åker och hälsar på Martina.. Så hon kan få busa av sig lite med hennes hund Oskar.. Dem har rätt lika med energi och spring i kroppen.. Så tror att dem skulle kunna ha rätt kul ihop..

 

Det har ju snöat ända sen lunch tid ungefär, så har ju hunnit komma en hel del liksom.. Det syntes inte ens att jag skottat tidigare nu... Får väl se om det hinner komma mycket mer under natten, men det hoppas jag verkligen inte. Och hoppas även att det inte ska vara allt för kallt och blåsa för mycket så att alla hästarna kan vara ute..

Red ut en sväng i skogen på Strongis idag, skulle ridit med Bettan. Men när jag hade väntat i 3 timmar på henne, hennes hovslagare mm var här. ¨Vi skulle ridit ihop, men då sa hon att hon ej hann rida.. Så jag sadlade på Strongis och tog en sväng ensam, trots att det snöade massor.. Men det var så mysigt, vi tog även galopp upp för vägen bakom Anders hus.. Så mysigt.. Min första galopp på han utanför volten el ridhuset..
Och det var så kul... Mitt "dåliga" humör för att väntat på Bettan i onödan försvann direkt..
Verkade som Strongis med tyckte det var mysigt att komma ut en tur i skogen, trots att det var sånt busväder..
Han fick lite massage och så efter och han verkade riktigt nöjd.. =)

Sen har jag bara tagit det lugnt. la mig även och vilade en stund på eftermiddagen.. Och när jag vaknade så kände jag att jag har rätt ont i halsen och så.. Hmm vill inte bli sjuk!
Fast det är väl för att man "tagit av sig" lite när man mockar mm, för att man tycker då att det blir varmt..
Så man får väl skylla sig själv liksom, sen är det ju så konstigt väder med..
Jag hade ju hoppats på att vi skulle slippa mer snö nu, men vad fel jag hade liksom..

Måste ringa till Strongis hovslagare med, dags för en ny tid.. Och tror att jag kommer att sätta snösulor denna gång, så jag kan rida ut lite mer.. Oavsett om det är "kram"snö eller inte..
Den gör ju att man får lite styltor just nu liksom..*suck*

Nej nu ska jag ta och krypa ner i sängen tror jag. Ska ju snart upp igen..
Tror att jag ska ta en skogstur imorgon med, fast en lite längre tur.. Vi får se vad det blir för väder..

Natt natt och dröm sött på er alla..






Hugs And Kisses


2 dagar av full fart...


Igår så gjorde ja klart allt i stallet direkt på morgonen, ja det är ju inte så mycket just nu men iallafall..

Sen vid lunch så tog mamma och jag en tripp till Upplandsväsby.. Först blev det Hööks, där jag skulle byta min ridbyxor.. Och efter det åkte vi ner till centrumet, tittade runt lite..
Mamma skulle ha något inne på H&M, och jag i vanlig ordning skulle ju inte ha något. Men som vanligt efter att vi gått i diverse affärer, så var det ju jag som hade massor med påsar med grejer.. *fniss*

Sen så bestämde vi för att åka och hälsa på Gunilla och Martina, och se hur dem har det...
Hade ju ej träffat Gunilla sen allt "drama" som hände.. Och hon var sig lik, och lika trevlig och uppmuntrande som alltid.. Var så trevligt att träffa dem båda, och höra om deras hästar och även dem själva... Kul att höra dem funnit lugnet nu, det är dem värda båda två.. Oavsett vad jag nu skulle sagt förr..
Visst det blev en hel del skvaller mm, men så blir det väl alltid.. Och en del prat om förr, men det är ju oundvikligt tror jag, även om vi alla som var inblandade helst bara vill glömma.. Så är det ju liksom inte lika lätt gjort som sagt.. Men det kommer nog dagen när vi "helt" lagt detta bakom oss, men jag är iallafall på väg..
Och jag är så tacksam för att jag återigen fått kontakt med folk som betyder mycket för mig...

Mitt paket från Haléns hade även kommit, så hämtade ut det. Och öppnade det lika fort som jag kom hem sen, och "plaggen" jag beställt var lika nice irl som dem var på nätet.. Ja jag har ej provat dem än, men det ska nog va snyggt på med.. Även om jag inte har en "modell" kropp direkt.. =)


Idag så fixade jag klart stallet på morgonen med, jag och Linda skulle nämligen ut och åka lite idag sen..
Till Veddesta, det blev ÖB, Willys mm... Var förbi Lindas mamma med, då Linda lovat att hjälpa henne att handla idag.. Så jag fick träffa lilla Agnes, ja alltså Angel som hon hette här.. Hon hade vuxit massor, men gud vilket vilddjur.. Herregud säger jag bara.. Hon verkar vara en bortskämd valp får man ju lov att erkänna, inte mycket gränser där inte..  Men men det är ej min hund längre, och hon har det bra iallafall så.. Och alla gör hur dem vill med sina djur liksom.. Jag hade dock aldrig klarat ha det så.. =)

Strongis har fått vila idag, hade ju tänkt göra något med han. Men vi var ej hemma förän c:a 18.30, Johanna och dem med ponnyerna var ju snälla och tog insläppet åt mig. Så vi kunde handla åt Lindas mamma mm..
Men jag tror att jag kanske ska gå ut och massera honom lite.. Vi får se, jag är rätt sliten får jag säga..
Lite små ont i kroppen har jag med, hmm....
Kanske man håller på att bli sjuk???

Pratat med Sandra med, ska få nr till deras massör och kiropraktor.. Så jag kan ta ut till Strongis.. Tror det kan vara bra för honom att få en genomgång och så.. Visst jag håller ju på själv, men dem är ju utbildade liksom.. =)
Och kan säkert upptäcka sånt som man själv missar...

Nej nu ska jag ta och göra lite annat...

Ha det bra



Hugs And Kisses


Ser framåt...


Det senaste dygnet vill jag helst av allt bara glömma, men det som inte dödar. Det härdar säger man tror jag..
Och lite ljus finns det ju i det hela, och det är ju att vi får det lugnare nu liksom..
Hur det än är, så har "dem" ju vart ett orosmoln för oss alla.. Alltid kagat över något, trots att dem aldrig varit här och tagit hand om sina djur.. Vilket jag inte förstår, varför har man häst???
Om man aldrig är hos den?! Jag skulle då inte betala dem pengarna för något jag ändå inte är hos liksom..
Men det är ju jag det...
Jag har iallafall inte min häst för att låta andra sköta honom och bara betala massa pengar liksom..

Men nu som sagt har jag iallafall fått lite ljus i detta, och det är att en av dessa 3 personer. Hon har bett om mitt eget kontonr mm, så hon sätter iallafall in "min del" av uppsägningstiden.. Det var riktigt nice och höra ska jag tala om.. För jag var grymt besviken på henne, för jag har ställt upp i alla lägen, när hon  haft sjuka barn och ej kunnat komma mm... Men hon hade insett hon varit väldigt upprörd och att det var fel att låta det gå ut över mig..
Och ärligt, jag skiter i om Anders får sina pengar eller inte, för hur det än är. Så har han inte hållt vad han lovat och det är ju därför dem flyttar liksom.. Så han får ju någonstans skylla sig själv..
Nu hoppas jag bara att dem andra två med inser att det ej är mitt fel han ej gjort vad han lovat mm, och att även dem betalar mig mina pengar.. Men det är ju inget man ska vänta sig, men man kan ju hoppas..



Iallafall så kommer vi som sagt att ändra upplägget lite här nu och sen även skriva om kontrakten lite..
Så nu ska det nog satan inte hända igen.. För usch!!!

Men nu ser vi framåt och tar lärdom av detta.. Mamma och Linda ska ha möte med Anders imorgon med, får se vad dem kommer fram till.. Och sen på söndag kommer nya tjejen till stallet.. Ska bli trevligt..
Verkar som det blir Strongis som kommer få gå med hennes sto.. Men han är ju snäll mot allt och alla så det är ju inga problem.. =)

Nu ska jag göra mig klar för att "nanna kudde"...
Har tänkt en hel del på en viss tjej just nu med, hur mycket man saknar henne ännu mera när man mår lite dåligt.. Hon kom alltid med nå upplyftande ord mm...
Hmm undra om man kanske skulle ta en tur ut och hälsa på?!


Aja natt natt på er alla..


Hugs And Kisses


Vilka as det finns...


Tänker inte gå in på vad det exakt gäller...
Men kan säga att det finns vissa personer som aldrig är nöjda.. Man ger o ger, men dem bara tar och tar..
Och mycket vill ha mer, det vet vi väl alla iofs.. Men dessa 3, dem tar nog priset...
Ok att göra det mot "honom", men att sätta mig i denna sits. Jag som helt ärligt inte gjort annat än att ställa upp till 100% på dem.. Känner mig så sviken och trampad på.. Hemsk känsla faktiskt, inte alls så det är...
Jag har gjort allt i min makt för att vara dem "till lags".. Och detta är tacken liksom.. Fy f*n!!!!
Dem vet mycket väl vad som gäller mm, men det tänker dem bara strunta i.. Känns rent ut sagt för j*vligt att jag i stort sett "slavat" varje helg för dem, och detta är tacken..

Men en sak är ju säker iaf, jag sörjer ju inte att det blev så här.. Men att det blev ett så hårt "slag" för mig, det svider kan jag säga.. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det heller.. *suck*
Men jag ska nog komma på något, är det något jag "lärt" mig efter allt man vart med om..
Så är det "att resa mig upp igen"... Hade detta varit för några månader sedan, då hade jag typ "grävt" ner mig nu..

Men dem är ej värda det!!!!!!
Från och med imorgon slipper vi dem, och det ska bli skönt!

Har precis kikat på Twilight.. JA jag vet att alla typ redan sett den, men det hade jag ej..
Och var ju tvungen kika och se om dem var så bra som dem flesta tycker, eller om den va "crap" liksom...
Jag får nog erkänna att jag tillhör en av dem som ÄLSKAR den.. Damn va bra den var, nu bara måste jag ta "New Moon" på bio med.. Gahh vill bara se mer...

Men nu ska jag nanna kudde..

Natt natt

Hugs And Kisses

Abstinens...




Ja det kan man nog kalla det...
Har en sån sjuk abstinens efter närhet mm, allt vad det innebär om man hade någon..
Vet att den dagen kommer när man hittar Mr right liksom, men det känns som det är långt borta just nu..
Eller?? Man kan ju inte veta..
Iallafall så nu när man haft en "tung" period, så hade det varit skönt att ha någon som fanns där och höll om en och tala om att allt kommer bli bra..
Och hur mycket han tycker om en mm.. Damn!!!!
Fan vad jag saknar det!!!

Bara allt vad det innebär liksom... *suck*

Hmm håller jag på att förlora förståndet??!



Hugs And Kisses


Skojsigt... ;)




Ikväll så har jag longerat Strongis.. Det var riktigt skönt att känna att man är "tillbaka"...
Och han uppskattade det med, satan i gatan vad han "busa" loss..
Var riktigt kul och se hans glädje över att få jobba lite...
Så blev det lite stretching och massage efter och det klagade han inte heller över =)...
Mys pys liksom...
Bettan skulle ju ha åkt till Annika igen med Zebban den 26:e, men pga väglag mm så har hon bestämt sig för att inte göra det.. Utan kolla med henne om hon kan komma ut till oss istället..
Så hon frågade om jag var intresserad av att låta henne gå igenom Strongis med.. Vilket hon gjort flera ggr när Bettan hade honom.. Och jag får ju erkänna att jag varit tveksam till hela grejen, då hon kostar lite..
Men samtidigt så vill jag ju se vad hon har att säga liksom.. Så jag sa att jag ville vara med på det.. Kan vara bra att hon som behandlat han flera ggr får gå igenom honom, och sen berätta vad jag ska hålla efter mm..
Så nu får vi se vad hon säger bara, om dag, tid och så.. Och om hon har tid att komma ut.. =)


Bettan och Zebban var ju oxå med uppe i ridhuset, även han blev longerad.. Och att han gjorde sig illa i lördags syndes inte alls när han rörde sig.. Varken i skritt, trav eller galopp.. Så det var ju skönt att det inte var något allvarligt som hänt. Med tanke på hur svullen och så han varit..
Även han "busa" loss en hel del, även om det såg lite "klumsigt" ut.. *haha*

Var ju så att Sussi och Rebecka höll på bakom ridhuset just då, för att få loss sitt släp.. Då Anaki ska åka till veterinären någon dag sa dem.. Men dem visste ej vilken, tyckte jag var skumt.. Att ej kunna säga vilken dag, med tanke på det var så bråttom att få fram den just idag liksom..
Men men tänker ej fundera på det, och låta det dra ner min "energi"...
Haft en period nu när det mesta påverkat mig igen..
Och jag vill ej det, men det är lätt hänt när det är massa "skit" som flurerar runt en..
Men men nu tänker vi ej på de =)....

Annars har det inte hänt så mycket alls ikväll, Linda kom förbi en sväng efter jobbet..
Alltid lika trevligt.. Måste säga att det är en tjej jag verkligen kommer överens med, vi är rätt lika liksom..
Lite halvt osäkra och så, och kanske inte alltid säger det vi vill.. Utan väljer att vara tysta eller bara säga ja.. För att inte få nå tjaffs.. Oavsett så diggar jag henne iallafall.. =)

Ja sen har jag börjat prata en hel del med en annan trevlig person.. Mmmmm
Mycket trevligt, får se vad som händer liksom...

Nej nu ska jag nog ta en sista cigg, ja jag började ju röka igen.. SUCK!!!!
Och sen ska jag fundera på att krypa ner i sängen...

Natt natt på er alla och sweet dreams..

Hugs And Kisses


Inte så nöjd...


Usch inte alls riktigt nöjd med mig själv dem senaste dagarna.. När det kommer till min häst..
Låtit mitt humör gå ut över honom, han har fått "vila"...
Visst när man ej är på topp, irriterad mm.. Så är det väl bra att man ej tar och jobbar han liksom.. Men samtidigt vet jag ju hur kul jag tycker att det är att jag ens har honom och när jag väl kommer ut.. Men vill ju inte att mina "irritationer" ska gå ut över honom, och det är ju lätt hänt.. Så jag har bara borstat och pysslat lite med honom..
Och han har sett så nöjd ut, skönt att man har en häst som ej blir "tokig" av att man ej motionerar honom liksom..
Puss på mulen...

Men idag ska det motioneras lite.. Får se om jag longerar eller om jag rider, ej bestämt mig än..
Bettan kom ju hem igår, så hon fanns i stallet imorse.. Och frågade om jag och Strongis skulle göra något, så vi ska göra det ihop.. Alltid trevligt med sällskap liksom.. Hon ska longera, så vi får se hur Zebban rör sig. Då han är lite svullen i sitt höger framben, efter att han tog sig ut och sprang lös här i lördags.. Men det var mycket bättre idag, han fick ju stå inne igår.. Och jag tog en promenix med han på eftermiddagen, och fixat med liniment mm.. Gjort vad man kunnat liksom..
Och han såg inte lika stel mm ut idag när jag släppte ut han.. Så det är nog inget "jätte" fel på honom.. =)

Annars så har det varit lugnt, hade ju 2 pass denna helg. Bytte ju ett med Linda, då hon jobbade och ej kunde ha sitt.. Men nu är jag ledig denna helg och så även nästa.. SKÖNT!!!

Tanken är ju att vi ska åka kryssning fredagen den 29:e, men vi får se hur det blir med den saken nu.. Vi verkar ej få någon som kan ta Lindas utsläpp lördag morgon.. Lite svårt för oss som då befinner oss på en båt.. Hehe
Men vi får se, hoppas att det löser sig, nu har man ju sett fram emot det liksom..
Visst jag var lite skeptisk till att åka först, men nu har man ju "laddat" för det liksom.. Men nu kanske det ej blir av denna gång, vi får isf ta en annan helg.. Egentligen inte svårare än så.. =)

Även suttit och tänkt en del på KILLAR!!
Dem är ju helt klart ett eget släkte, det kan nog dem flesta hålla med om.. Ja jag vet det säger nog dem om oss med, men iallafall.. Jag kommer nog aldrig "förstå" hur dem tänker.. Fast det kanske är lika bra eller?..
Hmm ja jag vet inte, men "udda" är dem iallafal.. Haha...
Orkar ej gå in på det mer än så...*ler*

Ayla och Phoebe är mycket nöjda, ligger och sover just nu.. Ayla har ju verkligen "funnit" sin plats här hemma nu. Och hon trivs med att vara med i stallet på morgonen, ja även Phoebe är ju med såklart.. Men för henne är det ju en vana liksom.. Dem springer lösa hela tiden, utom medans jag släpper ut hästarna.. Då sitter dem i en box och ja dem sköter sig.. Ayla protesterade "friskt" mot det i början.. Tills hon insåg att jag faktiskt kommer tillbaka och att dem sedan får vara lösa igen...=)
Älskar verkligen båda mina hundar, så underbara.. <3

Nej nu ska jag nog se om det finns något att ta till lunch, magen kurrar rätt bra..

Hugs And Kisses

Shoppat lite då...







Igår blev det lite shopping på nätet, från Haléns av alla ställen..
Har beställt lite nya underkläder och väntar med spänning på dem, jag verkligen hoppas på att dem ska vara så nice som dem ser ut att vara... *ler*
Det ni ser ovan beställde jag , sen blev det en vit bh med tillhörande string..
Sexiiiiii ;).....
Så blev det ett par "grå" aktiga jeans att ha till stövlar och så och ett par blanka tights..
Ja jag vet att jag mest sitter hemma, men kan ju vara bra att ha nångång liksom..
*ler*


Köpte även en klänning till mamma och en topp.. Så nu kan hon vara riktigt nice när hon åker ner till killen sin nästa gång.. ;)
Hehe med sitt nya Hollywood leende och sen nya kläder liksom..
Mycket trevligt, hon kommer att vara värsta pinglan...


Idag tog mamma och jag en sväng till Täby C, behövde införskaffa bla en ny mapp till papper..
Så köpte jag nytt nagellack, hårfärg och så med.. Blev en del saker..
Mamma köpt en så läcker vit klänning...


Sen efter det bar det av till Arninge, jag köpte 2 spån balar till Strongis..
Vi inväntar ju leverans på det nästa vecka, och Anders ska hämta några balar på måndag..
Men Strongis box blir så satans "skitig" och blöt om han har för lite spån, så det gäller att ha mycket till han. Så jag passade på att köpa två balar och lägga in till honom..
Så nu har han massa spån och kan sova gott.. =)
Han fick vila idag, jag var så satans trött och seg, men imorrn ska jag rida honom igen. Då ska vi nog jobba lite på volten tror jag.. Men vi får se..
Ska även se om jag orkar att rida Zebban med, så får han använda hjärnan lite med..


Ikväll har jag bara softat vid tv:n.. Inte för att det är mycket att se på den, men skönt att bara slappa..
Just nu är det Robinson Karaibien man tittar på, inget jag följt.. Då jag varje vecka kommit på det när det typ nästan är slut.. Inte för att jag tror att man missat så mycket egentligen, är ju "pakter" och så varje gång liksom.


Får se om det kanske kommer en bra film senare, annars får man väl bädda ner sig i sängen och kika på en film man egentligen sett.. Men bättre än inget liksom...
Ska ta och se "Snabba Cash" nån dag med, den verkar ju så himla bra!!!!

Nej nu ska jag fortsätta softa..


Hugs And Kisses


Damn!!!!



Han är så sjukt sexig!!!!!!
Vet inte vad det är som gör han så nice..
Man blir ju smått "crasy"...

Hugs And Kisses


Fredag!!

Har precis mockat klart och så i stallet...
Ska strax åka iväg en sväng med mamma, ska bara luncha hästarna innan...

Igår red jag först Zebban i ridhuset, han var kanon mysig.. Inte alls lika "stirrig" som han varit att hantera dem senaste dagarna.. Gick kanon bra, fick till och med till lite galopp på honom..
Märktes skillnad på han redan imorse kan jag säga, att han hade fårr "jobba" lite igår.. Han var lugn och sansad att ta ut.. Stod lugnt och stilla på gången när man satte på täcket... =)

Red även Strongis igår, han var lika underbar som han brukar vara.. Så han gillade nog helt enkelt inte tjejen som var här och provred honom.. Får nog bli så att jag struntar i att skaffa en medryttare till honom..
Inte så att jag inte har tiden liksom, så det får nog bli så.. =)



Funderar på om man skulle ta en bio i helgen kanske..
Har en svensk film som jag vill se " Snabba Cash", den har premiär idag och den verkar bra...
Men vi får se hur det blir...

Nu ska jag göra klart så att vi kan åka sen...
Ha en bra dag..

Hugs And Kisses

Hästar, vad ska man säga??


Igår var ju en tjej här för att "testa" rida Strongis, för att ev bli medryttare på honom...
Hon var super trevlig och verkade vara väldigt nogrann mm.. Var lätt att snacka med henne...
Hon red honom i ridhuset, och först fick hon verkligen "kämpa" för att få honom i "form".. Men så var det ju även för mig första gångerna.. Så det var ju inget konstigt med det, och jag hade ju förklarat allt sånt för henne redan på telefonen så.. För han är ej "lätt" när det kommer till att jobba honom... Men iallafall..
Men efter c:a 20 min vart min häst som förvandlad.. Han var lite smått halv "galen" för henne, började backa istället för att gå framåt.. Och stod och nästan stegra på stället när hon bad honom om galopp..
Detta var dock aldrig något jag upplevt på han kan jag säga, kände knappt igen han.. Dock kan det bero på att han var trött, hur det än är så har han inte vart "igång" så länge än.. Och ej jobbat så mycket därinne, så kan ju bero på trötthet med.. 
Eller så talade han bara om att han inte gillade henne.. Hon skulle höra av sig efter fredag, för då skulle hon prova en annan häst med.. Men jag tror att jag kommer tacka nej oavsett, för det känns som att jag kan hålla på själv.. Men vi får se... 

Sen igår vid insläpp så höll jag på att bli "mosad"... Höll på att ta in alla precis som vanligt..
Så när jag tog Strongis och Zebban, ihop som jag alltid gör.. Och dem var lika "framåt" som alltid när det är dags att komma in.. Inte för intet som dem flesta kallar dem "bufflarna"...*ler*
Men iallafall.. När jag kom in i stallet så fick jag stanna , för ponnyerna stod på gången och höll på göras iordning för ridning.. Sedan släppte jag Strongis så han kunde gå in i sin box.. Sen skulle jag och Zebban gå, men han vart "knäpp" och satte av i nån halvgalopp.. Vilket gjorde att "klättra" lite på baksidan av mitt ena ben.. Men jag fick stopp på han iallafall, men det var inte skönt kan jag säga.. Och allt för att Johanna kom och gick bakom..
Man kan ju säga att denna häst, hur go han än är.. Så har han inte nerverna på rätt plats just nu. Han är lite halv "galen" minst sagt... Men kan ju bero på att nu börjar han känna sig fräsch i kroppen mm, och får ej aktivera sitt huvud så mycket då han ej ridits knappt... Han har ju även börjat "gnaga" i boxen mm, och är allmänt stirrig när han är inne.. Mycket tråkigt men så är det.. Ska ta och prata med ägarn sen när hon är hemma igen..

Jag skulle ju ridit ut på honom idag, men eftersom han stått i två dagar och betett sig som han gjort.. Och sen är jag även lite "öm"i benet efter gårdagen.. Så Båtsmans medryttare får inget sällskap av mig idag. Tyvärr..
Ska försöka rida Strongis senare och se om han är lugnare att rida för mig idag, än vad han var igår...
För jag kände igenom honom och så igår, och han verkar ej ha ont någonstans iallafall..

Kvällen igår tillbringades i sängen för min del.. Fick sån s***** migrän att det var inte mycket annat än vila jag kunde göra.. Låg mellan 17-21.30 och den hade ändå ej försvunnit.. Trots att jag tog min migrän medicin och sedan även alvedon och ipren.. Men den ville ej ge med sig..
Men underbara Johanna tog utsläppet åt mig idag, så jag kunde sova ut lite längre.. Känner mig fortfarande lite halv "död", men har iallafall ingen huvudvärk.. Så det är skönt.. Har börjat mocka och så i stallet med, men tog en paus för att få i mig lite mat.. Då jag ingen middag åt igår.. Och sen för att ej göra för mkt, så jag riskerar att huvudvärken kommer tillbaka.. =)

Mamma har varit på sitt första möte nu med bodelningsförättaren (eller vad det heter) ihop med sitt ex Figge..
Så nu börjar det ta fart på riktigt.. Får ju bara hoppas att det går lagom snabbt och smärtfritt för dem.. Så att båda kan lägga det bakom sig sen...

Nu ska jag ta och gå ut och luncha mm...
Ha en bra dag alla..

Hugs And Kisses

Tisdagen "flög" förbi...

Så kan man beskriva den.. Vet inte vad som gjorde det, men den gick snabbt...
Har precis tittat på Paradise Hotell, rätt komisk reality serie.. Vilka människor det finns liksom, gör vad som helst för lite cash.. *hehe*

Red Strongis idag, han var kanon fin.. Mjuk och smidig, riktigt kul att se vilken skillnad det är på han nu och när jag fick han.. Sweet sweet liksom.. Kul att märka att arbetet man lägger ner, ger resultat... =)
Linda sa tidigare på dagen att hon och Alice skulle komma ner senare på eftermiddagen och rida Båtsman och Zebban.. Så jag la ingen energi på att motionera och pyssla med Zebban idag. Då det egentligen är Linda som har ansvaret för han liksom.. Men som jag trodde! *suck*
Dem kom inte ner, så Zebban blev stående.. Hade jag vetat det, hade jag ridit honom eller gjort något med han iallafall.. Han var kanon duktig igår när jag red han, fick honom till och med att hålla galoppen.. Vilket Bettan har svårt med.. Men vi fick till det, och då ska ni veta jag inte är någon stjärna liksom.. =)
Så det var en mysig ridstund igår med han... Jag longerade bara Strongis igår, det var så längesen jag gjorde det.. Så tyckte vi kunde ta ett sånt pass igen.. Och det gick fin fint..

Så blev jag lite smått irriterad idag med.. Vi har ju 3 i stallet som inte står på hösilage, utan dem köper eget hö.. Men som alltid så har dem ej tagit hem nytt.. Så när jag gjorde iordning insläpp, kväll, morgon och sen även lunch påsarna tills imorgon åt dem.. Ja då visar det sig att dem inte ens har så det räcker till insläpp och kvälls påsarna imorgon.. VAd tänker dem med liksom?? Så har dem inte städat ut dem "mögliga" och dåliga ur containern än heller.. Fast jag sa till dem redan innan dem 2 balarna kom, som nu är slut.. Gahh blir galen...
Inte min sak att påminna dem om att ta hem mat till sina djur, för det ingår ej i mitt jobb.. Men man börjar ju undra om dem inte har egna "hjärnor" att tänka med.. Dem lär ju ha sett i helgen att det typ inte finns nå hö kvar liksom.. Suck.. Aja deras problem.. Men lider med hästarna liksom.. Men vi får se imorgon hur det blir..

Annars så har jag bara softat ikväll, skulle blivit middag och sällskap. Men saker kom emellan..
Får bli en annan gång istället.. =)

Imorgon kommer Pia.. En tjej som svarade på min annons om att jag söker medryttare till Strongis.. Får vi se vad det är för tjej och vad hon tycker om min kille.. Och såklart även vad han tycker om henne...
Men jag håller tummarna, samtidigt som jag har en viss oro för att låta någon annan rida han mm.. Vill ej det ska "sabba" liksom.. Men ska ej dömma i förväg..

Nu ska jag fortsätta se på tv...

Hugs And Kisses


Ny vecka då...


Ja då var det ny vecka då..
Och det är kallt ute som vanligt, -16 här uppe...
Så det var för kallt för ponnyerna idag, så det var bara dem andra som skulle ut idag..
Ska snat gå ut och mocka och göra allt annat, men gick in för att värma mig lite... Sen ska jag även motionera Strongis en sväng nu på dagen, tror att jag tar och longerar honom idag.. Så har ju Bettan åkt till varmare bredd grader idag, så ska nog rida Zebban idag med hade jag tänkt.. Hon hade ju en tjej som skulle motionera honom nu när hon är borta, men hon ligger sjuk.. Så jag får rida honom så mycket jag vill denna vecka.. Så tänkte försöka ta mig ork att hinna med honom med. Så han får komma igång ordentligt...

Nu ska mamma åka till tandläkaren snart, fortsätta fixa munnen.. Duktig hon är... =)

Igår eftermiddag så tog jag och Bettan och skrittade ut med våra pojkar..
Var riktigt mysigt får jag säga, men vi fick "stopp" en bit bort här på vår väg.. Men det var bara att hoppa av det och leda dem förbi det.. Sen hoppade vi upp och fotsatte våran tur.. =)

Nu ska jag ta och klä på mig och gå ut och fortsätta i stallet. Så får vi se när jag kommer in igen.. =)

Ha en bra dag alla..

Hugs And Kisses

Kylan tillbaka...


Idag så har ju kylan kommit tillbaka igen.. Fy fan vad kallt det varit idag, -20 grader liksom...
Medans jag mockade och fixade all mat, så fick Strongis och dem två nordisarna vara ute. ( Jag har ju fullskötsel även på helgerna på dem två). 
Skönt att dem kunde få komma ut och sträcka på benen lite.. Är ju för stallets skull dem får stå inne när det är så här kallt. Så att vattenledningar och så ej ska frysa..

Tog även och klädde på mig massor och satte på Strongis massa täcken här på eftermiddagen.. Och tog mig en skritt tur i kylan.. Solen lyste och det var rätt mysigt.. Och tack vare allt "vi" hade på oss, så frös varken jag eller Strongis.. Trots att det va -20 ute...  Han var rätt pigg idag, men det kan man ju förstå. Han hade ej ridits sen i måndags. Men han var riktigt pigg och alert.. Gick på tvären och höll på, ´var kanon kul att rida honom idag.
Och nu ser man med att ridningen i ridhuset och jobbandet där inne har börjat ge resultat.. Han har börjat få "rygg" igen, så kul.. Att man ser att arbetet ger resultat liksom... Ja för er som ej såg han när jag fick honom, så var han totalt omusklad pga att han fått stå ett tag. Han hade typ ingen rygg alls.. Mer än en ryggrad liksom.. Men nu har han börjat muskla sig´.. Visst han hade lite "ont" här om dagen, men har ju fått massage dem här dagarna nu när jag ej ridit.. Och nu var värken helt borta.. Han får ju iofs massage efter varje ridtur med, men iallafall..

Efter att jag var klar med Strongis, så gick jag in en stund.. Sen tog jag Ayla och Phoebe och gick ut i "sommar" hagen.. Så dem fick springa lite, litar ju inte helt på att Ayla lyssnar än. Så det är perfekt att kunna gå i Anders traktor spår i hagen.. Och gissa om Ayla sprang, satan va hon for fram.. Skrattade rätt mycket åt henne, men man kan ju förstå att det finns en hel del spring i den kroppen.. Hon är ju bara 9 månader liksom, och jag måste ju säga att jag varit lite små "lat" några dagar nu.. Och stackars Ayla har verkligen inte uppskattat att i stort sett bara vara inne. Hon har gått som en "äggsjuk" höna runt och följt oss.. Men nu efter promenaden ikväll, så har hon varit så lugn som normalt sett är.. Skönt får jag säga, men det har ju varit mitt eget fel liksom..
Men ikväll är Ayla nöjd.. =)

Annars så har det inte hänt så mycket alls, men det var väl tillräckligt iofs.. Hehe...
Tror att det blir rätt tidigt i säng för min del idag, är rätt trött efter att ha varit ute rätt mycket.. Fast iofs så brukar man ju säga det, men det slutar ändå med att klockan blir kanon mycket innan man väl ligger i sängen..'

Äntligen har vi egen tvättmaskin.. Så skönt!!!! Har ju ej haft det innan, så fått tvätta hos andra.. Men nu har vi så mycket tvätt och orkar inte sitta och åka för att tvätta.. Så mamma tog upp det med Anders för två dagar sen, så igår kom han med en helt ny tvättmaskin till oss.. Men slangen passa inte i "uttagen" i väggen.. Så han behövde fixa en annan koppling, så den kom han med idag.. Så nu kan vi tvätta, och för alla er som ínte fattar vilken befrielse detta är.. Ni har aldrig varit utan tvättmaskin heller  =)...
Wohoo nu kan jag tvätta alla mina kläder liksom.. Nog för att jag har så pass mycket att jag inte direkt märkt av att man ej kunnat tvätta på ett tag.. Men iallafall.. Nu behöver jag aldrig mer få ett "berg" av tvätt..*haha*

Nej nu ska jag fortsätta ta det lugnt i soffan och kika tv...
Ha en bra kväll alla...

P.s Finns en rätt intressant kille.. D.s

Hugs And Kisses


Stolt...

Japp idag är jag stolt över min älskade mamma igen.. =)
Hon hade ju ännu en tandläkare tid idag, och idag sattes det igång att "fixas"...
Och idag innebar det att dra 3 tänder, och jag själv ryser ju av bara tanken liksom.. För att inte tala om hur "nervös" mamma var innan det var dags för henne att åka ner dit.. Och trots att hon åkte tidigare för att göra lite ärenden och så.. För att kunna åka hem direkt efter.. Ja iallafall hon fick ändå lite tid över, och då hann ju såklart tankarna upp, dem om att bara "dra" därifrån... Hon har ju fruktansvärd tandläkar skräck, men hon "skärpte" tills sig och gick in.. Trots att nog kroppen ville "kuta" åt andra hållet.. Och hon fick det gjort, så nu har hon börjat fixa sin mun.. Och jag är så stolt över henne, för jag vet hur rädd hon är..
Duktig mamma!!!

Ja kanske inte så roligt att läsa om detta, men men...

Själv så har jag ju gjort mina dagliga sysslor som vanligt.. Mockat och fixat...
Och sen kl 17 idag så var det dags för stallmöte... Och det gick väl bra, när vi väl kunde börja.. Som vanligt så var ju vissa sena..*suck*
Men men sånt man får ta ibland antar jag...
Vi kom väl fram till en del saker.. Bla så ska vi schema lägga även luncherna på helgen nu, så att vi har en som är "ansvarig" för det.. Men vi sa att är det så att man vet att man ska dit vid lunch typ, så kan man ringa den som står på schemat och säga det.. Så kan den strunta i att åka upp just då liksom... Ja vi får väl se hur det kommer funka.. Men då ser man ju vem det är, om de missas med.. Och jag slipper känna ett ansvar gentemot hästarna att ha koll på att dem får lunch.. Och kan hitta på andra saker på helgen om jag vill... =)
Mycket trevligt faktiskt..

Hade ju tänkt rida ikväll med efter mötet, men det drog ut på tiden.. Så när det väl var klart så frös jag så mycket och var så hungrig att jag var tvungen att gå in.. " Att man aldrig lär sig att klä på sig mer, när man vet att man bara ska sitta" =)....

Nu efter så har jag duschat, fått mat i magen och sedan bara slappat i soffan..
Tittade även på Lets Dance, och det var ju som varje säsong.. Vissa ser inte alls ut som "nybörjare" inom dansen.. Även om dem påstår det, och vissa börjar man undra "hur fan kan dem ställa upp?".. Skämma ut sig för hela svenska folket liksom, men ja är man kändis så spelar det kanske ingen roll.. =)

Ska snart krypa i säng med, är rätt trött idag faktiskt..
Har ju inga pass denna helg, ja lunchen imorgon då.. Men det är ju inte förän klockan 12 liksom, så får ju ändå sova ut.. =)

Hugs And Kisses

Bara -8....

Idag när man klev upp ur sängen var man ju orolig att termometern skulle visa mer än -20 igen..
Men gissa om det var skönt att känna att det inte alls var så kallt, utan den visa bara -8...
Wohoo alla hästarna kunde få gå ut idag.. =) Även "våra" två ponny grabbar, och dem blev det fart på när jag släppte dem.. Kort fin galopp och bock och spark.. Dem verkligen njöt av att få komma ut efter att få ha varit i boxen i två dagar.. =) Så det var mysigt att ha utsläppet idag...

Jag gav bara frukost och släppte ut dem, sen gick jag och hundarna in igen.. Och nu sitter jag och tar det lite lugnt och kikar tv... Sedan ska jag gå ut och mocka lite.. Får se när Anders kör in ny hösilage bal med, så jag kan göra lunch påsarna och så... Och så ska han hämta spån idag med, finns några som verkligen är i behov av det idag kan jag säga... =)

Annars så händer det väl inget speciellt alls idag.. Ska väl rida Strongis med, blir nog i ridhuset.. Han har ju stått i två dagar,  så tror han kan vara lite extra "tittig" om jag rider ut.. Så det får nog bli ridhuset.. Inte för att jag tror att han skulle vara "dum", det är han ju aldrig.. Men iallafall...



Mamma ska till tandläkarn idag igen, får vi se vad hon säger idag.. När dem kör "igång" med allt och så.. Riktigt stolt över mamma som är så rädd för tandläkare.. Att hon faktiskt tog sig i kragen och åkte i måndags.. Trots det att man såg att hon var nervös.. Och dessutom kom hon hem med ett leende och tyckte att tandläkarn hade varit kanon... Så skönt för henne som har en sån rädsla för det, att hon fick en bra erfarenhet av det.
När dem är "klara", så kommer mamma ha ett hollywood leende..  ;P

Nu ska jag ta och stoppa något i magen tror jag..
Inatt sov jag kanon i sängen och jag hade inte det minsta ont när jag klev upp..
Så skööööönt...

Hugs And Kisses



Kanske gör det "solo"...

Scary...
Kanske ska göra det ensam... Hmm det väcker en känsla som skrämmer mig lite...
Man vet ju aldrig vad som kan hända liksom.. Man har ju hört tusen skräck historier om andra personer som gjort något liknande.. "Solo" var ju inte hur jag hade tänkt mig det hela liksom, men samtidigt så förstår jag mammsen.. Kan kanske inte vara det ultimata "upplägget" för henne. Att agera "förkläde" åt mig.. Men det hade varit skönt att ha henne med sig.. Men det kanske är dags att jag inser att jag är snart 28 och att jag klarar det ensam.. Även om det är lite skrämmande... Och hur det än är, så tycker jag att det vore kul om hon "hakar" på.. Men jag förstår henne oavsett vad hon bestämmer sig för..

Jag vet att detta blir som grekiska för er som läser, men tänker ej skriva i "klartext" vad det gäller..
Räcker med att oss det berör fattar helt .. =)
Jag vet kanske lite taskigt av mig, men kanske berättar mer efter.. Och ja det finns nog några som skulle anse att man är lite "crasy"... Och ja det kan jag hålla med om, men ibland måste man leva lite utanför regelböckerna.. Utanför manuset liksom.. Hehe...
Och jag lovar att vara rädd om mig oavsett...

Gahh ja mina "hjärn" spöken har satts i rullning, inget jag alls ville.. Men dem sätter fart så fort det händer något nytt och som jag inte själv har full kontroll över liksom.. Man börjar genast tro det värsta och se dem värsta och hemskaste scenarierna framför sig... Fast man inte alls har någon anledning att göra det..
Suck blir så less på det ibland.. Vet ju att det mest är för att skydda mig själv, istället för att riskera att bli bränd och sårad... Nej nu får jag sluta leva i min "skyddade verkstad"...
Så det så..
Vågar man inget, ja då vinner man inget heller..

Nog grubblande om det nu...

Idag fick hästarna komma in vid lunch.. Så sjukt kallt ute -25 mitt på dagen liksom.. Och för att riskera att inte vatten mm fryser, så plockades hästarna in.. För att hålla värmen och hålla igång vattnet och så.. Kan säga att det var ingen av dem som "klagade" över att man kom för att plocka in dem.. Tror inte dem heller tyckte det var kul eller skönt att vara ute.. Så nu kommer dem att vara inne om denna kyla håller i sig, för att turas om att vara ute kortare stunder bara.. Så vi ej riskerar att det som hänt rätt många stall.. Händer även oss.. Att en vattenledning fryser och spricker.. Usch det vore en mardröm om det skulle hända..
Men nu gör vi vad vi kan för att förebygga det... =)

Strongis fick vila idag, kände inte alls för att ge mig ut i denna "istid" och motionera honom.. Och jag tror inte att han heller klagade över att stå kvar i boxen om jag ska vara ärlig.. Han hade liksom frost överallt när dem plockades in, till och med i ögonfransarna.. Stackarn...
Hjälpte Katta och Sofia att hålla Toppe när han klipptes klart idag med.. Det gick bra, men det som vart kvar skulle Sofia "finslipa" med saxen.. Toppe uppskattade inte alls att bli klippt.. Gick mycket bättre när han klipptes första gången, förra året alltså.. Hans päls har ju växt så mycket att det var dags igen nu när det ska tävlas..

Ikväll så har mamma och jag sett "Johan Falk" filmer igen, idag var det dags för nr 2 och 3.. Och dem var kanon bra dem med.. Trodde inte att det kunde göras riktigt bra svenska filmer längre, förutom "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med elden".. Men "Johan Falk" filmerna överaskade mig positivt.. Helt klart värda att se om nu frågar mig.. Så har ni tråkigt en kväll och inget att göra.. Hyr dem, dem är good!!!!

Hmm man kanske skulle börja tänka på att krypa ner i sängen.. Apropå det, var ju första natten i min "stora" säng.. Och den är ju något hårdare än vad min andra var.. Och kan säga att det kändes i min rygg imorse, satan vad svårt jag hade att komma ur sängen.. Men det gick över bara jag tog mig upp.. Hehe helt ointressant info för er. Men men...

Nej nu ska jag fixa lite, sen blir det sussa...

Sweet dreams

Hugs And Kisses

Brrrrrrrr...



Det är det minsta man kan säga idag...
C:a 2o minus utanför dörren nu och det var 15 minus på dagen..
Inget mysväder alls att vara ute i, men det var bara att göra det man ska varje dag..
Mocka alla boxar och fixa all maten..
Idag fick Strongis en ledig dag, han har gått varje dag i en veckas tid..
Så tyckte jag kunde, eller att vi kunde ska jag väl säga.. Ha en "vilo" dag från ridning mm idag.

Men imorgon ska det ridas igen. Kommer ju även en tjej, en som ringde på min medryttar annons.. Så får vi se vad det är för tjej och vad Strongis tycker om henne.. Inte bara jag som ska gilla henne liksom, det är först och främst han som ska tycka om henne. Sen kommer det även en nästa vecka med och ska testa honom..
Så vi får se hur det går.. Samtidigt som jag skulle vilja ha hjälp 2 dagar i veckan, så är jag orolig för att låta någon annan ha hand om honom.. Rädd att det ska förstöra något, eller att det ej kommer skötas som jag sagt.
Jag menar man vet ju dem "medryttare" som fuskat mm...
Men jag ska ej dömma ut någon bara sådär. Vi får se hur det går..
=)

Har även flyttat in dubbelsängen i mitt rum nu.. Köpte ju brorsans, så nu slipper man sova i 120 sängen och ha ont i ryggen varje dag.. Nu har man STOR säng igen.. Wohoo!!!
Visst att jag sover ensam och så, men satan så nice att ha en stor igen..
Och man vet ju aldrig när man får sällskap..*fniss*

Har kollat film med mamma nu ikväll, blev första "Johan Falk" filmen.. Såg ju en av dem förut när Jörgen och Lollo hyrde. Och satan va bra den var.. Så mamma och jag beslöt oss för att börja från början och se dem andra med. Och denna var kanon bra den med. Men man undrar ju om det är så det går till i poliskåren?? Hmm ja kanske..
Imorgon blir de nr 2 i film serien.. =)

Nu sitter jag och väntar på att "Paradise Hotell" ska börja, det är dock 40 min kvar. Men folk där i är så "flippade" så att det gör att man måste titta.. Visst egentligen är det väl ett skit program, men rätt skoj..

Ha det bäst..

Hugs And Kisses


Mycket känslor idag...


Idag har varit en dag som väckte många känslor...
Jag fick träffa en person som betyder mycket för mig, och det kändes så bra...
Visst var man lite "nervös" när det var bestämt, men samtidigt så kände jag ett lugn...
Fick se henne i sitt rätta element, bland sina älskade hästar.. Och vilket jobb hon lägger ner på dem, hennes nya va bara så fin =)... Var häftigt se henne rida honom, även om han inte kommit lika långt som hennes andra häst. Men det får man kanske se en annan dag.. =)
Det fick ju en del "gamla" minnen att komma tillbaka, både dem tråkiga och dem roliga.. Men det kändes ändå bra, att umgås med henne.. Vilket jag hoppas på ska ske igen så klart..
Tyvärr så var ju inte "extra" mamma där idag, men det kommer väl den dagen när man får träffa henne med..
Krya på dig =)....

Känner mig rätt "trött" nu får jag erkänna. Har varit en "laddad" dag om ni fattar vad jag menar..
Nog är det nog för att jag precis ridit "killen" i mitt liv med.. Strongis var så duktig, red han i ridhuset.. Ihop med Bettan och Zebban.. Även Bettan hoppade upp en sväng på Strongis för jag ville se vad hon tyckte. Och hon tyckte han kämpa på bra, så det vart jag glad att höra.. Att jag inte rider han "fel", men hon tyckte inte jag skulle vara rädd för att "ta i" lite mera.. Så det ska vi träna på... =) Så berättade jag även för henne att han inte kär ut tungan längre och så.. Och då sa hon att det beror på att jag lyckats rida "loss" käken igen.. Wohoo gissa om det gjorde mig glad höra... Jag gör saker RÄTT!!!!!

Nu ska jag vara slappa och ta det lugnt i soffan, sen blir det nog sova skapligt tidigt för min del idag.. Är som sagt kanon TRÖTT!!!!

Hugs And Kisses

Just love it!!!



Bara älskar denna lååååååt!!!!!!
Gahhh..
<3

Hugs And Kisses


Kontrakt..


Nu har dem med stoet varit här och skrivit kontrakt..
Mycket trevliga människor måste jag säga, dem verkar så lätta att ha och göra med..
Okomplicerade liksom... Blir nog bra, hästen kommer i slutet av månaden.. Ska bli spännande att se henne..

Har mockat klart i stallet med, ska strax gå ut och göra klart all mat och så med.. Sen ska jag ta och rida ut en sväng på Strongis, han förtjänar att slippa ridhuset idag..=)
Kan ju inte bara sitta och nöta träning liksom, man måste ju få slappna av och bara "mysa" ibland med.. Annars är det lätt att man tycker det är tråkigt och ledsnar.. Fast dem senaste "passen" i ridhuset har ju gått så bra, så det är lätt att bara fortsätta.. Men som sagt idag blir det nog en uteritt..=)

Annars så händer det inte mycket alls idag, ska väl ut en sväng med hundarna med.. Ayla har rätt mycket energi i kroppen.. Och det har inte blivit någon promenad dem senaste dagarna.. Bara varit ute på gården och busat lite..

Jo just de...
Grattis!!!
Till Martina som idag fyller 27, hoppas att du får en toppen dag tjejen.. Och massa fina presenter med..
Nu är det ett steg närmare 30 då gumman..*hihi*

Aja nu ska jag klä på mig och gå ut i stallet igen..
Ha en bra dag..

Hugs And Kisses

 

 

 


Fransk manikyr...




Jag och mamma var ju iväg en sväng här på eftermiddagen.. Jag skulle bla köpa nya raggsockor, så jag slipper frysa om fötterna. =) Och sen köpte jag 3 nya bh:s med, inga märkvärdiga.. Men iallafall...
Så köpte jag franskt manikyr set, så nu har jag fixat till naglarna med.. Skönt att ha nice egna naglar och slippa ha lösnaglar och skit som dem flesta andra kör med.. =)
Tycker ju att fransk manikyr är så jävla snyggt, och är lite imponerad av att jag lyckades. Fast jag måla på fri hand liksom.. Använde inte mallarna som medföljde.. Nu känner man sig lite mer "kvinnlig" med.. *hihi*

Mamma köpte något med som skulle hjälpa henne få bort resterna av lösnaglarna som Illona fixade på henne innan mamma åkte till Turkiet.. Men det funkade ju fan inte, vilken skit grej.. Ändå rådfrågade vi dem som jobbade mm, och sa vad det var vi behövde.. Men det funkade ju inte alls, så det var ju trist...

Har ridit Strongis nu ikväll med, han var himlans arbetsvillig idag med, så kul...
När man ser att det går framåt, så är det så mycket roligare.. Och alla säger ju att dem fått så ont i händerna av att rida honom i dressyren.. Men det kan jag inte alls hålla med om, inte nu när han "fattat" vad det är jag vill.. Visst man blir trött i armarna, men det är ju inte så konstigt. Stor kille att hålla ihop och mina armar är inte vana med denna sortens ridning heller så...
Men vi gör framsteg tillsammans och man lär sig mer och mer om hur han funkar mm.. Och jag tycker så mycket om min häst. Jag har verkligen hittat rätt nu!!!!!

Vill skicka en tanke till en speciell person som fyller år imorgon.. Grattis i förskott..
Trist att man ej kan vara med och fira men jag hoppas att du får en toppen dag och massa fina presenter.. =)
Skulle vilja hälsa på i stallet någon dag, men vet inte riktigt vad ni skulle tycka om att man dök upp?!
Men ni kanske kan lämna en åsikt om de i bloggen om inte annat :P...

Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan och kika tv...
Ha en bra kväll alla..

Hugs And Kisses


2/1-2010

Känns skumt attt skriva 2010, tar nog ett tag innan man vänjer sig vid det..


Idag hade man sovmorgon igen då, har hur skumt det än känns inga pass varken idag eller imorgon i stallet..
Och det var inte igår det var så kan jag säga.. Har typ varje helg sen vi "startade" stallet igen haft pass, antingen utsläpp eller insläpp.. Men det beror ju på att jag har en egen häst och sen har jag fullskötsel på två till i stallet.. Så jag har även deras helgpass.. Så det blir en hel del.. Men nu är vi så många så att det även blir lediga helger för mig, om man bortser från att jag ska mocka mm åt dem tre iallafall.. Men det kan jag ju göra i stort sett när jag vill, bara det är klart innan insläppet... Så det är skönt..
Att "slippa" tänka att man ska passa morgonen eller eftermiddagen för man ska ta ut eller in alla.. =)
Mycket trevligt...

Imorgon kommer dem med "nya" stoet och ska skriva kontrakt och så.. Sen är det bara vänta på att hästen kommer i slutet av månaden med.. Så kul för Chili att hon äntligen får en kompis igen.. Och en som inte är "elak".. För hennes gamla polare är inte alls trevlig längre.. Hon var en av stallets lugnaste och trevligaste hästar när hon kom.. Och ägarn fortfarande motionerade henne mm.. Men nu dem senaste månaderna är det som ägarn glömt att hon har häst.. Har hon vart här 5 ggr i december så är det inte mer.. Och så undrar man varför hästen blivit grinig och håller på och "äter" upp boxen sin.. Hmm kan det kanske bero på att hon är grymt uttr¨kad och under stimulerad ?? Det skulle jag tro iallafall.. Och varje dag får henne valack kompis ta massa stryk som han inte förtjänar.. Och dem bryr sig inte.. Utan han får acceptera det, pratade med hans ägare senast idag om det.. Usch lider så med dem båda hästarna, men jag kan inget göra..

Men nu är det så att vi alla andra i stallet ledsnat på att det är så här, så nu kommer det ett stallmöte nästa vecka tror jag.. Och så ska detta tas upp bla.. Och jag vet att dem inte kommer tycka att det känns bra och att dem kommer tycka att alla "hoppar" på dem.. Men något måste göras..
Vi får se hur detta slutar...

Har gjort klart allt i stallet redan och tror att Strongis får en ledig dag idag.. Han har varit så duktig och fin dem senaste 2 dagarna.. Så han förtjänar det.. Kan vara skönt för mig med att vara häst "ledig" resten av dagen. Men vem vet, kanske hinner ändra mig. Har ju så nära att det bara är att gå ut och rida isåfall så.. =)
Vilket är så skönt..

Nej nu ska jag se om mamma och jag kan åka iväg en sväng.. Och fixa lite saker..

Hugs And Kisses


Nytt År...


Det nya året började ungefär som det gamla slutade...

Har på morgonen släppt ut hästarna och givit dem frukost, ska gå ut och mocka och fixa sen med.. Så ska jag rida strongis med.. Men väntar på att mamma ska vakna först.. Så att inte Ayla väcker henne ofrivilligt.. =)
Aýla har ju lite svårt att vara tyst när hon sitter instängd, hon blir stressad mm och tycker inte alls att det är roligt.. Så mamma kan få vakna av sig själv, sen kan jag lämna hundarna inne med henne =)...

Har börjat träna Ayla på att vara ensam, eller ja ensam hemma med Phoebe då.. Och det funkar rätt bra, hon blir bättre och bättre.. Så länge har hon ju ej bott med mig än heller, men nu har hon funnit sig tillrätta..
Och nu "piper" hon ju inte vid dörren längre när jag går ut iallafall,. utan accepterar att vara inne med mamma och Phoebe. Så det är ju ett framsteg iallafall..

Måste säga att det är så skönt att vara pigg och alert idag.. Dem flesta ligger nog och sover i sina sängar och kommer vakna bakis mm... Inte det minsta avis på det kan jag säga..=)
Visst det kan vara kul att festa till det ibland, men känns som jag festa i Turkiet för flera år framåt denna sommar.. Framförallt sista gången vi var där.. Usch usch.. Men men sånt som händer liksom...

Nej nu ska jag fixa lite och hoppas på att mamma vaknar snart..

Hugs And Kisses

RSS 2.0